A Mix and move jegyében – Mobilitás Újfaluban

A Mix and move jegyében – Mobilitás Újfaluban
© Fotó: Kogyilláné H. Szófia
Berettyóújfalu – A cél minden évben az egészséges életmód népszerűsítése.

A város már negyedik alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozathoz, melynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Ebből az alkalomból négy helybeli iskolából húsz vállalkozó kedvű általános iskolás fiatal érkezett a Berettyó-parti „Nagy-fa” árnyéka alá.

A szervezők idén a „mix and move” jelige jegyében állították össze a mozgásos feladatokat. Volt 500 méteres váltófutás, tekertek az ifjak a Berettyó-part meredek részein a töltés tetejére, lazításképpen puzzle-t raktak, majd száznál is több lufit durrantottak el ajándékokért cserébe.

P1240680 (2)Fotó: Kogyilláné H. Szófia

– Aki a mai napon a rendezvényen részt vesz, már nyertesnek mondhatja magát – fogalmazott Berettyóújfalu polgármestere, Muraközi István. Megyesi Ibolya projektkoordinátor elmondta, céljuk minden évben az egészséges életmód, a sport, a közösségi közlekedés népszerűsítése, kihasználva a helyi adottságokat és a határon átnyúló kerékpáros közlekedés adta lehetőségeket.

A diákok nem távoztak üres kézzel, eredményeik elismeréseként hátizsákot, emlékérmet, pólót, oklevelet, csokoládét és pizzát kaptak. A legeredményesebbek a berettyóújfalui Mobilitási Hét programon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felső tagozatosai lettek. Az országos rendezvénysorozathoz szeptember 16-22 között, több mint 200 település csatlakozott.

– Kogyilláné H. Szófia –