A miskolci vízipólósok a kislány mellett

Akt.:
A miskolci vízilabdázók is segítenek Margaritának a gyógyulásban
A miskolci vízilabdázók is segítenek Margaritának a gyógyulásban - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A miskolci vízilabdásokat is megérintette Margarita története.

Bachner András, a PannErgy-Miskolci Vízilabda Club elnöke augusztusban olvasta lapunkban, hogy a 12 éves kislány gyógykezelésére Kozma István nagybányai festő felajánlotta egyik festményét.

– Én szociálisan rendkívül érzékeny vagyok, hiszen nekem is hasonló korú kislányom van. A vízilabda mellett a művészeteket is szeretem. Van egy nagyon szép galériám, Kozma Istvántól pedig 10-12 festményem. Amikor elolvastam a cikket, azon gondolkoztam, hogy segíthetnénk mi is. A jótékonyság nem áll messze a klubunktól, hiszen Mikulás és karácsony környékén minden évben édességekkel, játékokkal és gyümölccsel megrakott csomagokkal lepjük meg a Gyermekegészségügyi Központ kis betegeit – mondta az elnök, úgy folytatva: mivel az MVLC meccseire a belépés ingyenes, arra gondolt, hogy a szurkolókat felkérik, lehetőségeikhez mérten adakozzanak a helyszínen az első három hazai találkozón.


Bachner András Fotó: ÉM

Ezenkívül Nagy Ádám árverésre bocsátja azt a sapkáját, amit a magyar aranyérmes csapat tagjaként viselt a németországi Világkupán. Természetesen a klub alkalmazottai is tesznek összeget a közösbe. A befolyt adományt az október 31-ei, Újpesti VSE elleni, hazai meccsen adják majd át Margarita édesany­jának.

ÉM-HE


Bogdán Pál és Buncsák Margarita a festménnyel
Miskolc - Egy nagylelkű festő és egy nagylelkű vásárló segített Margaritának. Sikeresen végződött a lapunk, az Észak-Magyarország által meghirdetett festményárverés. Kozma István nagybányai festőművész felajánlott alkotását a fővárosban élő Bogdán Pál vásárolta meg, a bevétel pedig Buncsák Margar...

Csabay Csilla, az Egressy Béni Zeneiskola igazgatója az árverésre felajánlott festménnyel
Miskolc - Jótékonysági árveréssel segít az Észak-Magyarország a sokat szenvedett kislánynak. Különleges és értékes festmény várakozik az Egressy Béni Zeneiskolában arra, hogy valaki megvásárolja. Erre azért lenne szükség, mert a bevétel a zeneiskola egyik növendékének gyógykezelését szolgálná. V...