A Microsoft sikeresebbé akarja tenni az embereket

A „mobilközpontú világ” van a stratégia középpontjában.

A Microsoft ügyvezetője, Satya Nadella az alkalmazottaknak írt e-mailben fogalmazta meg a szoftverkészítő cég új küldetését: „célunk, hogy minden embert és minden szervezetet képessé tegyünk arra, hogy többet érjen el”.

Az alapító ügyvezető, Steve Ballmer 2013-ban úgy fogalmazta meg, hogy a Microsoft célja olyan eszközök és szolgáltatások létrehozása magányszemélyeknek és vállalkozásoknak egyaránt, mely lehetővé teszi számukra, hogy az általuk végzett tevékenység többet érjen.

Felhő alapú szolgáltatások

A Nadella által küldött gondolat a korábbi Microsoft célokra épül. A „mobilközpontú”, „felhőközpontú” világ áll a Microsoft stratégiájának középpontjában. Igyekeznek minél szélesebb körben elterjeszteni a felhő alapú szolgáltatásaikat.

A Microsoft mára tervezi a Windows 10 megjelenését. Az új operációs rendszert a korábbi verzióval rendelkezők ingyen letölthetik majd. A Windows 10 segítségével a fejlesztők olyan alkalmazásokat tudnak majd írni, melyek bármely operációs rendszerrel működnek. Ez az univerzalitás alátámasztja a Microsoft új jelmondatát, mi szerint minden embert, bármely készülékkel is rendelkezik, sikeresebbé tesznek az alkalmazások segítségével.

www.kutyu.hu