A mi örökségünk

A mi örökségünk
A Tornácaljas vén tetők… című rendezvénysorozat, amely a 30 éves hajdúnánási tájházat köszönti június 5-én szombaton 14 órától A mi örökségünk címmel nyitotta meg kapuit.

A Szalmakalap citeraegyüttes hangulatkeltő dallamai után Oláh Miklós alpolgármester a Városi Önkormányzat nevében köszöntötte a családi hangulatú rendezvény résztvevőit, s kiemelte: Fontos, hogy megmutassuk a jövőnknek, az utánunk jövőknek, hogyan éltünk, s az is fontos, legyen rendszeres látogatója a nánási lakosság ennek a szép tájháznak, használják és használtassák, hogy az élettel  megtelt múlt tanítani tudja az idelátogatókat.
Darócziné Bordás Andrea a Helytörténeti Gyűjtemény vezetője a közösség éltető erejét emelte ki köszöntőjében, s itt elsősorban az évente megrendezésre kerülő Alkotótábor közösségére gondolt, akik nyaranta e ház árnyékában s kertjében alkotnak, s akik közül többen erre az alkalomra is ellátogattak Hajdúnánásra.
A vendégek a kovácsmester hangulatos kopácsolását hallgatva gyönyörködhetnek e szakma rejtelmeiben, megkóstolhatták a helyben sütött kenyeret és a hatalmas bográcsban főzött öhönt, s jókat beszélgethettek a tájház hangulatos udvarán a fehér abroszokkal megterített asztalkák mellett.
Fekete Andrea