A Meztelen után Életképek

Évadnyitó kiállítására készül a Hal Köz Galéria
Évadnyitó kiállítására készül a Hal Köz Galéria - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Életképeket szembesít egymással idei évadnyitó kiállításán a Hal Köz Galéria: 20. századi magyar mesterek efféle műfaji és tartalmi-hangulati meghatározottságú képeire „köszönnek vissza” a kiállítóhelyhez kötődő fiatal kortárs alkotók szintén e tematikához kapcsolható művei.


– A galéria központi helyének számító falon helyezzük el a nagymesterek alkotásait, hat képet, amelyet két magángyűjteményből, jelesül az enyémből és Antal Péteréből válogattunk, a többi felületen pedig szerte a fiatalokéi láthatók – lebbentette fel a fátylat érdeklődésünkre Károly Ferenc galériavezető-tulajdonos a kiállítóhely negyedik évadát indító esemény hátteréről. Kiderült: az ilyesféle művészeti „játékot” a közönség is lelkesen fogadja, s a fiatal alkotóknak is jó érzés egy-egy Kmetty János-, Vaszary János, Barcsay Jenő- vagy épp François Gall-festmény mellett bemutatni a sajátjukat.

Az effajta tematikus idénynyitó ötletét a tavalyi, hasonló koncepció jegyében fogant, csak épp az aktfestészetet témájául választó tárlat nagy sikere adta. Ezeket a rendhagyó alkalmakat követi az esztendő folyamán hat-hét egyéni kiállítás.

HBN

További részletek hamarosan a naplo.hu-n és a Naplóban!


A 20. századi mesterek és a HKG művészeinek válogatott anyagából rendezett „Életképek” című kiállítás február 14. és március 22. között tekinthető majd meg a Hal Köz Galériában (Hal köz tér 3.).