A „méltóság mezején” jártak

A „méltóság mezején” jártak
A „méltóság mezején” jártak - © Fotó: Matey István
Debrecen – Lezárult a Magyar Hospice Alapítvány Méltóság Mezeje Programjának 2014/2015-ös tanévhez kötődő programéve. Ennek apropóján a józsai Gönczy Pál Általános Iskola udvarán hétfő délután 17 résztvevő intézmény 9 fős csapatai, főleg gyerekek és pedagógusok szabadtűznél főztek és lovasbemutatót néztek meg.

A program vezetője, Porkoláb Gyöngyi a helyszínen lapunknak elmondta: a szemléletformáló méltóság mezeje mentális program immár nyolcadik éve több ezer gyereket, diákot segít Debrecenben abban, hogy felnőttként együttérzéssel viszonyuljanak a rászorulókhoz, az elesettekhez, a gyógyíthatatlan betegekhez. A kicsiknek azt is megtanítják, hogy mit jelent a gondoskodás a mindennapokban.

Hangsúlyozta: a program egyik nagy eredménye, hogy a Kenézy Kórház udvarán hamarosan felépülhet egy a gyógyíthatatlan betegek méltó ellátásával foglalkozó, 20 ágyas speciális intézmény, valamint a Debreceni Egyetem orvosképzésének hamarosan kötelező része lesz a palliatív betegellátás – tette hozzá Porkoláb Gyöngyi.

HBN-OCs
hirdetés