A Méliusz tér környékén kezdődnek a munkák

Akt.:
Javában dolgoztak csütörtökön is
Javában dolgoztak csütörtökön is - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az egyirányú forgalmi rendhez szükséges kivitelezési munkák készültségi szintje jelenleg 60–65 százalék.

Fontos információ, hogy november 13-a és 15-e között (vagyis hétfőtől) újraaszfaltozzák a Kossuth utcát, a Méliusz teret és Faraktár utcát.

A „megfordított” forgalmi rendet először a Cegléd utcán, a Baross utcán, valamint a Nap utcán vezetik be, méghozzá várhatóan november 16-án, vagyis jövő csütörtökön. Ehhez kapcsolódóan változik a Kandia utca forgalmi rendje, mely a Szent Anna utca felől a Zöldfa utcáig kétirányú lesz, a Zöldfa utca pedig egyirányúvá válik a Kandia utca irányába.

Folytatódnak a csomópontok átépítései Debrecenben (Miklós utca – Erzsébet utca)
Debrecen - Már a Miklós utcát készítik elő az egyirányúsításra a Külső vásártérnél. Kedd óta immár a Külső vásártér, az Erzsébet és Miklós utcák, valamint a Szoboszlói út kereszteződésében is dolgoznak a munkagépek a debreceni forgalomátszervezéssel összefüggésben. Mint arról már többször ír...

Az Attila téren forgalmi sá­vok szűnnek meg, míg a Méliusz téren, a Faraktár utcán, a Vágóhíd utcán, valamint a Szoboszlói úton bővítik a sá­vokat.

Az időjárás közbeszólhat

A polgármesteri hivatal hangsúlyozza, hogy az egyirányú forgalmi rend november végi bevezetését az időjárás befolyásolhatja. Az új útburkolati jeleket ugyanis sem esős időben, sem fagyban nem lehet felfesteni. Amennyiben nem lesz rossz idő, az érintett utcákat szakaszosan egy-egy napra zárja le a kivitelező. Ez alatt az idő alatt az útburkolati jeleket felfestik, a jelzőlámpákat kihelyezik és programozzák.

A belváros egyirányúsításához kapcsolódó munkák az önkormányzati kezelésű utakon szeptember 27-én, az államiakon október 2-án kezdődtek. Ezzel kapcsolatban jelenleg az Attila téren, a Vágóhíd utcán, a Faraktár utcán, a Méliusz téren, a Kossuth utcán, a Szoboszlói úton és a Szent Anna utcán dolgoznak. Például útalapokat készítenek, aszfaltoznak, átszerelik a meglévő jelzőlámpákat, újakat helyeznek ki, de olyan helyek is akadnak, ahol már az új burkolati jeleket is festik.

Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen - Október 24-én a Miklós utca – Erzsébet utca – Külsővásártér kereszteződésében is megkezdődtek a munkálatok. A forgalmi rend változása miatt a Külsővásártérről balra, a Miklós utcára kanyarodó sávot lezárták. Jól halad a belvárosi egyirányúsítást előkészítő útépítés. Három helyszínen má...

Az egyirányú forgalmi rend bevezetéséhez szükséges kivitelezési munkák készültségi szintje jelenleg 60-65 százalék. Az azokhoz szorosan nem kapcsolódó – az útburkolaton kívül elhelyezett – kerékpáros-létesítmények, illetve a végleges, tartós burkolati jelek kivitelezése átcsúszhat a következő év elejére – közölte a polgármesteri hivatal.

HBN–OCs


Kövesse élőben a debreceni közlekedési helyzetet a Waze térképének segítségével: