A megújuló energia felé mozdultak Körösszegapátiban

Akt.:
Körösszegapáti – Az utóbbi hónapok több fejlesztést is hoztak az országhatár-menti községbe.

Tarsoly Attila polgármester arról tájékoztatott, hogy sikeresen beüzemelték a napelemes energiatermelő hálózatukat. A panelek elektromos árammal látják el az önkormányzat épületét, a közösségi házat, illetve a helyi iskolát. Remélik, hogy a beruházás hosszútávon kifizetődő lesz és képesek lesznek majd visszafogni az önkormányzati kiadásokat. A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy a közkonyha felújítását is nemrégiben fejezték be.

Elbírálás előtt

A közeljövőben újabb korszerűsítési munkálatokat szeretnének végrehajtani Körösszegapátiban – mondta a polgármester. – Számos pályázatot nyújtottunk be, most az eredményeket várjuk. Ha sikerrel járunk, akkor folytatjuk az idén megkezdett munkánkat. Az óvodánkat teljes körűen felújítjuk, illetve az önkormányzat épületét és a közösségi házat is rendbe hozzuk. Egy szociális intézmény létrehozására is pályáztunk, valamint a művelődési ház és a könyvtár energetikai hálózatának a cseréjére – vázolta fel a terveket a polgármester.

HBN-BR


Cseréről sok helységgel van megállapodásuk

A településen összesen 110 ember dolgozik közmunkásként. A dolgozók egy része száraztésztát készít, illetve néhányan cukrászként tevékenykednek, és különféle süteményeket sütnek.

– A mezőgazdaságban is hasznát vesszük a munkásainknak, ők megtermelik mindazokat a hozzávalókat, amelyeket a közkonyhán felhasználunk. A megtermelt javakat nemcsak magáncélra hasznosítjuk, hanem 20 másik Hajdú-bihari település önkormányzatával állapodtunk meg cserében – ismertette Tarsoly Attila polgármester.


Nincs bűnözés

Hosszú ideje nem kell működtetni a polgárőrséget: Tarsoly Attila polgármester szerint a rendőrség és a határvadászok tökéletesen végzik a munkájukat. A község lakosai így biztonságban érezhetik magukat.