A megújuló élelmiszeripar stratégiai fejlesztéséért

A nemzetközi delegációk Debrecenben
A nemzetközi delegációk Debrecenben - © Fotó: Miskolczi János
Debrecen – A cívisváros önkormányzata és a Debreceni Egyetem 2017. január 1. óta vesz részt az INTERREG EUROPE program keretében megvalósuló nemzetközi STRING (Strategies for Regional Innovative Food Clusters) projektben.

Ennek az a célja, hogy az egyes élelmiszerklaszterek szereplőinek fejlesztésével innovatív körülményeket nyújtson a térség egyre fejlődő élelmiszeriparának. Cél a régión belüli értékteremtés, az élelmiszeriparon belüli kutatások, fejlesztések és innovációs kezdeményezések hatékonyságának növelése is. A 11 partnerrel és a holland Észak-Brabant tartomány vezetésével megvalósuló, ötéves projektben a különböző tudásmegosztó workshopok, tanulmányutak és régiónként kidolgozott akciótervek segítenek csökkenteni a régiók közti különbségeket és fejleszteni a klasztereket. A projekt a helyi szintű intézkedések és fejlesztési irányelvek hatékonyságát is növelné.

A projekt partnertalálkozója november 22. és 24. között volt Debrecenben. A rendezvény célja az élelmiszeripar aktuális helyzetének bemutatása a partneri régiókban, a jó gyakorlatok megosztása és azok átadásának módszertani kidolgozása.

HBN