Nagyvilág

2008.05.21. 19:40

Megfigyelték a Lidl alkalmazottait

<p>Titokban kamerákkal figyelték a Lidl diszkontlánc több mint ötszáz üzletében az alkalmazottak munkahelyi viselkedését - adta hírül szerdán a német sajtó. A hatóságok néhány héten belül döntenek arról, hogy mekkora pénzbüntetést szabnak ki az áruházláncra.</p>

A Lidl szóvivője megerősítette, hogy 2006 és 2008 között "az üzleti lopások megakadályozására" felszerelt térfigyelő kamerákkal készült felvételek egy részét a dolgozók magatartásának ellenőrzésére használták fel. A német adatvédelmi hivatal munkatársai most azt vizsgálják, hogy a történtek alapján lehet-e pénzbüntetést kiszabni a diszkonthálózatra. Döntés néhány héten belül várható - akár 250 ezer eurót is fizettethetnek az áruházlánccal.

A cég a botrány kirobbanása után az adatvédők mintegy félszáz kérdésére adott választ. A hivatal ezután több alkalommal szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartott a Lidl üzleteiben, hogy megbizonyosodjon a titkos megfigyelések felfüggesztéséről. A cég egyben új biztonsági intézkedések kidolgozásába kezdett a berlini kormány korábbi adatvédelmi megbízottjának irányításával.

A Lidl-nél kitört botrány óta több más üzletlánc-hálózat is beismerte alkalmazottai munkahelyi viselkedésének kikémlelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!