A maximumot kell nyújtani

Debrecen – Megkezdi a férfi első osztályú kézilabda-bajnokság rájátszását a DKSE-Hotel Lycium csapata: az együttes, amely az alapszakaszban az utolsó helyen végzett, pénteken 18 órakor vívja első mérkőzését a Ferencváros ellen a Hódos Imre-sportcsarnokban.

Nem lesz könnyű dolga a debreceni együttesnek a következő két hónapban, hiszen a bentmaradásért kell harcolnia a Fradin kívül a Gyöngyössel és a Mezőkövesddel szemben.

Kelecsevics érkeztével komplettebb csapat lett az FTC, lendületesebb támadásokra adva lehetőséget. Egyénileg és csapatszinten is jó teljesítményt nyújt Kelecsevics, emellett Bendó aktivitása említendő, aki jobbátlövőként is bevethető. A Fradi védekezése stabil, a belső négyes elég masszív – elemezte a pénteki ellenfelet Bíró Imre, a DKSE vezetőedzője. (Kelecsevics egyébként éppen Debrecenből igazolt a télen a zöld-fehérekhez.)

Előrébb tartanak

– Mind a három csapat, amelyekkel találkozunk a rájátszásban, előrébb tart nálunk – mondta el a szakember. – Ugyan a Ferencvárosból távozott Harsányi és Kleis, mégis egységesebb lett az FTC játéka, s Kelecsevics érkezése is erősítette ezt. A Mezőkövesd már tavaly is egységes alakulat benyomását keltette, és többször képes volt a meglepetésre. A Gyöngyös „bevásárlásba” kezdett az utóbbi időben, ez érintette a DKSE-t is Kenyeres Pál révén. Sok játékosa van ennek az együttesnek, köztük meghatározóak is.
A DKSE mindezek ellenére természetesen szeretne az első osztályban maradni – ezért küzd május végéig.
– A maximumot kell nyújtanunk minden mérkőzésen, csak így lehet esélyünk. Nem játszhatunk félgőzzel. Kizárólag a lehető legnagyobb erőbedobással érhetünk el bármit – hangsúlyozta Bíró Imre.

Lókodi már játszhat

A néhány hete sarokcsonttörést szenvedett átlövő, Lókodi Gergő már játszhat; noha még nem száz százalékos, de bevethető lesz – tudtuk meg. A hosszabb ideje sérült Bíró Ádám azonban változatlanul nem állhat a csapat rendelkezésére, ő valószínűleg ebben az idényben már nem léphet pályára.

A DKSE legutóbbi, két héttel ezelőtti hazai meccsén – az esélyesebb, a középmezőnyhöz tartozó Csurgó ellen – jó játékkal és szép győzelemmel örvendeztette meg közönségét. Noha a múlt vasárnap Balatonfüreden nem sikerült hasonló teljesítményt nyújtani és pontot szerezni, talán a Hódos Imre-sportcsarnok falai között ismét „elkapja a fonalat” a cívisvárosi együttes…

HBN

Címkék: , , , ,