A második meccsre feljavultak, de ez is kevés volt

A második meccsre feljavultak, de ez is kevés volt
© Fotó: Matey István, archív
Berettyóújfalu – Mindkét horvátok elleni összecsapáson alulmaradt a magyar válogatott.

A jövő áprilisi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar futsalválogatott kedden és szerdán is megmérkőzött Zalaegerszegen a horvátokkal. A magyar keretbe ezúttal két MVFC-s, Gál István és Rábl János került be, mindketten lehetőséghez jutottak mindkét találkozón.

Álmosan kezdte a keddi összecsapást Magyarország, amit a rivális ki is használt, már a második percben vezetett Horvátország, mely az ötödik minutumra megduplázta előnyét. Innentől kezdve Sito Rivera együttese is felvette a ritmust, azonban szépíteni nem sikerült, félidőben már 3–0-ra ment a rivális. A szünet után öt a négy elleni játékkal próbálkoztak Dróth Zoltánék, de ez nem sült el jól, büntettek a horvátok, akik 4–0-ra nyerték meg a mérkőzést.

Másnap javíthattak volna a magyar fiúk, de sajnos nem sikerült, 4–2-re ismét jobbnak bizonyult a horvát gárda. Szerdán is hamar, már az első percben hátrányba kerültek a hazaiak, de ezúttal gyorsan egyenlíteni is sikerült, az mlsz.hu beszámolója szerint Szeghy Szabolcs bal oldali beadása után Klacsák Bence pörgetett közelről a hálóba. Klasszisokkal jobban futsaloztak a magyarok, mint előző nap, ennek ellenére a szerencse nem állt melléjük. Megléptek a vendégek, 4–1-re mentek, mikor a vége előtt fél perccel Rábl János passzából Komáromi Péter szerzett gólt közelről, ezzel kialakítva a végeredményt.

– Az eredmény is mutatja, hogy jobban játszottunk, mint kedden, de a horvát csapat ismét bizonyította, hogy remek játékerőt képvisel, és néhány nagyszerű játékossal rendelkezik. A védekezésünk javult, de elkövettünk gyerekes hibákat, amiket kihasznált az ellenfél – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának Sito Rivera szövetségi kapitány.

A felkészülés jegyében a magyar válogatott legközelebb december 5-én és 6-án lép pályára Nyíregyházán, a világranglista-második spanyolok ellen.

HBN