A második meccsen is verte a MAC a DHK-t

DHK vs. MAC
DHK vs. MAC - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nem volt egyszerű helyzetben a Debreceni Hoki Klub csütörtökön este, hiszen azon túl, hogy sérülések tizedelik Jason Morgan együttesét, az utóbbi napokban sokat is kellett utazniuk a brassói ütközetekre a cívis jégkorongozóknak.

Az sem dobott a DHK esélyein, hogy a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén, kedden súlyos, 6–1-es vereséget mért rájuk a MAC Budapest idegenben. Így várhatta tehát a gárda a fővárosiak elleni második összecsapást a Debreceni Jégcsarnokban.

Ehhez képest nem kezdett rosszul a házigazda, azonban az első harmad 15. percében Vokla megszerezte a vezetést a MAC-nak.

di_dhk_mac-1

Fotó: Derencsényi István

A szünet után rögtön egyenlített a Debrecen, Varga Arnold jóvoltából, Könczei azonban ismét visszavette a vezetést a vendégeknek. Sőt, később el is húztak Kovács Csaba és Nyikoforov által: 1–4-gyel folytatódhatott a harmadik harmad.

Az utolsó játékrészt Nagy Krisztián gólja vezette föl. A folytatásban már nem változott az eredmény, a MAC a második meccset is megnyerte. A csapatok következő ütközetére szombaton 19 órától kerül sor a fővárosban.

HBN