A második meccsen is a Szolnok volt a jobb, kiesett a DVSE

A második meccsen is a Szolnok volt a jobb, kiesett a DVSE
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – A hazai vereség után idegenben is alulmaradt a DVSE, melynek így véget ért a kupakaland.

Újra megmérkőzött a debreceni és a szolnoki vízilabdacsapat a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A szombati összecsapás, melyet a DVSE otthonában vívtak meg a felek, 13–5-ös sikert hozott Cseh Sándor alakulatának.

Vasárnap, a visszavágón Szolnokon mérkőztek meg a csapatok. Ezt a találkozót is a címvédő kezdte jobban, 2–0 után tudott csak szépíteni a Debrecen, Süveges Máté fejezett be eredményesen egy akciót, a negyed 4–1-nél zárult. Mindent beleadott a Varga-gárda, hogy faragjon a hátrányból, ami sikerült is, a nagyszünetben 7–5-öt mutatott az eredményjelző.

Megnyomták a harmadik etap első felét az együttesek, négy perc leforgása alatt hat gól esett, 11–7 volt az állás, mikor ráfordultak az utolsó játékrészre a pólósok. A végeredményt Halek Márton állította be három perccel a vég előtt, az esélyesebb Szolnok 14–9-re nyerte meg a második meccset, így kettős győzelemmel jutott be a Final Fourba.

HBN


A tények

BENU Férfi Magyar Kupa Negyeddöntő, 2. fordulóSZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP – DEBRECEN 14-9 (4-1, 3-4, 4-2, 3-1)

Szolnok – Vízilabda Aréna, 150 néző. Vezette: Molnár P., Berki A.

SZOLNOK: Decker A. – Madaras N. 1, Fülöp B. 3, Aleksic 4, Younger 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1. Csere: Szabó E., Hangay Z. 1, Mezei T., Kis G., Mitrovic 2, Jansik D. Edző: Cseh Sándor.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Kincses A., Süveges M. 1, Sergi Mora, Babay Á., Halek M. 3. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G. 2, Kuncz T., Pataki G., Szőke Sz. 1, Kaszanyi Roland. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 3/0.

Gól – büntetőből: 5/4, ill. 5/4.​