A második legeredményesebb csapatot tartották nulla gólon

A második legeredményesebb csapatot tartották nulla gólon
© Fotó: Matey István, archív
Balmazújváros – Szécsi Gergő szerint a riválisaik nem találták az ellenszerét a stabil balmazújvárosi védőfalnak.

Mindössze egyszer rezdült meg a háló szombat este az Aqvital FC Csákvár–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB II-es találkozón, a vendégek Kiss László fejesével szerezték meg a három pontot. Az Újváros diadalának köszönhetően őrzi makulátlan mérlegét a Fejér megyeiekkel szemben (négy találkozón négy siker). Érdekesség, hogy a hajdúságiak csapatkapitánya legutóbb 2013 novemberében talált be a bajnokságban.

Egységben az erő

– Kissé meglepő számomra a végeredmény, hiszen a csákváriak eredményeiből kiindulva sokgólos találkozóra számítottam. Miután megszereztük a vezetést, kontratámadásokkal próbáltuk növelni előnyünket, ám az utolsó passzokba gyakran hiba csúszott. Szoros, jó meccsen kerekedtünk ellenfelünk fölé. Igazi csapatmunka eredménye a győzelem, ha egységesek vagyunk, bárkivel felvehetjük a versenyt a másodosztályban – jelentette ki a Naplónak Szécsi Gergő.

Az újvárosi hátsó alakzatot dicséret illeti, ugyanis azt a Csákvárt tudta lefékezni, amely 46 találatának köszönhetően a mezőny második legeredményesebb gárdája.

– Dolgoztak ki lehetőségeket, néhány védést be kellett mutatnom. Visszatért Kiss Laci és Papp Feri a hétvégén, aminek köszönhetően stabilabbá vált a védelmünk. Kónya Márk, valamint Sigér Dávid a középpályán szerzett több alkalommal labdát, ezzel alaposan besegítettek a védekezésbe – mesélte a hálóőr.

Hat fordulóval a pontvadászat vége előtt meglehetősen összesűrűsödött az élmezőny, az ötödik helyezett Balmazt mindössze három egység választja el a második pozíciót birtokló Zalaegerszegtől. Feczkó Tamás tanítványai mernek nagyot álmodni?

– Nem igazán beszéltünk még a dobogóról az öltözőben. Nem szabad matekoznunk, csak a következő feladat lebeg a szemünk előtt. Edzőnk gyakran hangoztatja, hogy a táblázat szezon közben csupán tájékoztató jelleggel bír. Nyilván fantasztikus lenne, ha valami szép eredményt tudnánk elérni. Hat kőkemény találkozó vár még a csapatra, legközelebb a listavezető Gyirmótot fogadjuk, az a mérkőzés is komoly erőpróba lesz – zárta mondandóját Szécsi.

HBN–BÁSporthírek