A manhatteni temetőben talált robbanószerkezet katonai jellegű

A New Yorki rendőrfőnök szerint a manhattani temetőben hétfőn talált robbanószerkezetek olyan erejűek, mint amilyeneket a terroristák használtak a 2005-ös londoni merényletekben.

Raymond Kelly azt mondta hétfőn, hogy a rendkívül erős, katonai jellegű, C4-es robbanószerkezeteket egy fekete műanyag zsákban találták meg, viszont a működtetésükhöz szükséges detonátorok nem kerültek elő.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy ki és miért vitte a temetőbe a robbanószert

A rendőrfőnök szerint rettenetes pusztítást végeznének a megtalált szerkezetek, ha egy épületben robbannának fel. A rendőrségegyelőre nem tudja, hogy ki és miért vitte a temetőbe a robbanószert. Kelly azt mondta, hogy a rendőrség egyik telepén fogják elemezni a szerkezeteteket.

A rendőrfőnök szerint “feltehetőleg évekkel ezelőtt hozhatta el valaki a szerkezeteket egy katonai bázisról”. Kelly azt mondta, hogy a robbanószer csomagolása és jelzései utalnak arra, hogy katonai eredetűek. A rendőrfőnök végül közölte: egy bizarr, Jézusra hivatkozó szöveget rajzolt krétával valaki egy rendőrautóra, a temető közelében, és azt vizsgálják, hogy a két ügy között lehet-e kapcsolat.

– Független Hírügynökség –