Helyi közélet

2015.02.04. 12:45

Megkérdeztük: Jár-e rendszeresen szűrővizsgálatokra?

Debrecen - Fontos-e a rendszeres szűrés? Olvasóink megmondják, mit gondolnak a témáról.

Debrecen - Fontos-e a rendszeres szűrés? Olvasóink megmondják, mit gondolnak a témáról.

– Krónikus beteg vagyok, ezért rendszeresen járok szűrővizsgálatokra, fontosnak tartom a megelőzést, ezért rákszűrésre is évente megyek – nyilatkozott lapunknak Macsiné Tarjáni Beatrix.

Kozma János semmilyen betegségmegelőző vizsgálaton nem vesz részt a kötelező munkahelyi szűrővizsgálaton kívül. Mint mondta, ezt idősebb korban tartja időszerűnek.

Szatmári Petra, mint érdeklődésünkre elmondta, még nem jár rákszűrő vizsgálatokra, de kiemelte, néhány év múlva rendszeresen szeretne megjelenni az orvosnál a megelőzés érdekében.

– Mivel a családomban magas számban előfordult a daganatos megbetegedés, ezért az átlagosnál gyakrabban járok rákszűrő vizsgálatokra. Ha valakinél magas a rizikófaktor, akkor különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre – válaszolta kérdésünkre Véghné Klincsi Angéla.

Nemesszeghy Dániel fiatal kora miatt egyelőre nem vesz részt különféle szűrővizsgálatokon, ugyanakkor elmondta, ha idősebb lesz, nem hagyja figyelmen kívül a vizsgálatokat.

Ferenczi Bettina fontosnak tartja a megelőzést, ezért rendszeresen jár orvoshoz. Megjegyezte, egészsége megőrzésének érdekében minden évben jár nőgyógyászhoz is.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Debrecen - A korai stádiumban felfedezett rosszindulatú daganatot nagyobb eséllyel lehet meggyógyítani – erre hívta fel a figyelmet dr. Horváth Zsolt onkológus a rákellenes világnapon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában