A Manchester City és a PSG is révbe ért

A PSG meggyőző teljesítménnyel biztosította be az aranyérmet
A PSG meggyőző teljesítménnyel biztosította be az aranyérmet - © Fotó: AFP / Christophe Archambault
Manchester, Párizs - Bő egy hete a Bayern München 4–1-es augsburgi győzelmével megnyerte a Bundesliga 2017/2018-as idényét. A német után a hétvégén két újabb topliga avatott bajnokot.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a sereghajtó West Bromwich Albion 1–0-ra legyőzte idegenben a Manchester Unitedet, így biztosította a Manchester City aranyérmét.

A vendégek a meccs vége felé a semmiből szerezték meg a vezetést: szöglet után Jay Rodriguez vette be De Gea kapuját (0–1).

A házigazda a hajrában hiába próbálkozott, gólt ezen a napon nem tudott szerezni, így a Manchester City megnyerte a Premier League-et.

Már jó ideje csak az volt a kérdés Franciaországban a PSG újabb bajnoki címével kapcsolatban, hogy mikor válik matematikailag biztossá. Remek alkalmat kínált erre a Monaco elleni hazai rangadó, amely fényesen bizonyította, mennyire kilóg a francia mezőnyből a fővárosi klub.

A Paris Saint-Germain ­7–1-re nyert a második helyen álló Monaco ellen, ezzel bebiztosította hetedik bajnoki címét a francia élvonalban.

HBNSporthírek