Labdarúgás

2019.11.25. 20:22

Az ötvenhetedik Debrecen-Egerszeg bajnoki jön hétvégén

Igen hosszú út vár a DVSC labdarúgócsapatára, amely november 30-án, szombaton 15.45 órától az újonc Zalaegerszeg otthonában vendégszerepel az OTP Bank Liga 14. fordulójában – írja a dvsc.hu.

Fotó: Kovács Péter

A klubhonlap érdekes statisztikákkal teli beharangozót készített a mérkőzés elé. Ebből kiderül: a nyolc év után ismét az élvonalban futballozó, jelenleg a tabella 11. helyén álló zalaiak kétszer nyertek eddig, ötször játszottak döntetlent, míg hat alkalommal szenvedtek vereséget az idei kiírásban.

A legutóbbi mérkőzésükön vasárnap este a Ferencvárossal csaptak össze a Groupama Arénában, ahol bátor és harcos játékot mutattak. Igaz, 3-2-es vereséget szenvedtek a zöld-fehérektől, de végig meccsben voltak, és több nagy lehetőséget is kidolgoztak a kilencven perc során.

A két gárdának a szombati lesz az 57. egymás elleni összecsapása az élvonalban. Az örökmérleg 30 debreceni és 14 zalaegerszegi győzelmet mutat, döntetlen 12 alkalommal született. A gólkülönbség 99-81 a Loki javára.

A DVSC és a ZTE az OTP Bank Liga 3. fordulójában találkozott egymással legutóbb. A Nagyerdei Stadionban rendezett meccs a két fél korábbi összecsapásaihoz hasonlóan akkor is gólzáport hozott, ugyanis a Loki 3-2-re győzte le a kék-fehéreket. A Loki góljait Nikola Trujic, Szécsi Márk és Haruna Garba szerezte, míg a Zalaegerszegből Bedi Bence és Nikola Mitrovic talált be.

A Debrecen legutóbb 1-0-s vereséget szenvedett a Kisvárda ellen. A ZTE ellen fontos lenne jó eredményt elérni, hogy elkezdjenek felzárkózni a tabellán.

A szombaton 15.45 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában