A magyar salakosok fekete hétvégéje

Bárány Márk
Bárány Márk - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Valamennyi honfitársunk a vert mezőnyben végzett a Grand Prix-kvalifikáción, illetve a junior Eb-n.

Világversenyeken bizonyíthattak a magyar salakmotorosok az elmúlt hétvégén – sajnos kevés sikerrel. A Grand Prix kvalifikációs sorozat első fordulójában két honfitársunk kapott lehetőséget, Magosi Norbert a szlovákiai Zsarnócán, míg Benkő Roland az olaszországi Terenzanóban állt starthoz.

Magosi északi szomszédainknál nem tudta teljesíteni a bemutatkozó négy körét, mivel az első számú motorja a próba startot követően megadta magát, majd a tartalék motorral nem tudott 2 percen belül a szalaghoz állni, így kizárták. A fennmaradó négy próbálkozásából kétszer harmadik, s kétszer negyedik lett a gyulai salakos, így 2 egységgel a 14. helyen végzett. A szlovén Matej Zagar különfutam után szerezte meg az első helyet a svéd Antonio Lindbäck ellenében. A dobogó harmadik fokára a lengyel Janusz Kolodziej állhatott fel.

A taljánoknál pont nélkül zárt Benkő, két futamban az utolsó lett, kétszer pedig motorhiba miatt nem tudta teljesíteni a futamát, s az utolsó etapjára már ki sem ment a pályára, így be kellett érnie a 16. pozícióval. A viadal végén Kenneth Bjerre örülhetett a diadalnak, a dán mellett a francia David Bellego és a német Kevin Wölbert állhatott a dobogóra.

A Debrecen Speedway SE fiatalja, Bárány Márk az ukrajnai Rovnóban a junior egyéni Európa-bajnokság elődöntőjében öltött motorosruhát. A hajdúsági motoros 5 starthoz állásból 3 pontot gyűjtve a 13. helyen zárt. A győzelmet a lengyel Igor Kopec-Sobczynski szerezte meg, a cseh Jan Kvech és a szintén lengyel Wiktor Lampart előtt.

HBN


Mikkel Michelsen (piros sisakban) Debrecenben első, Terenzanóban második lett
Debrecen - Az Eb-fináléba került öt versenyzőből három vaspapucsos a debreceni elődöntőből jutott a challenge-be. Az egyéni Európa-bajnokság (SEC) challenge-ét az olaszországi Terenzanóban rendezték, ahol a papírforma és a meglepetés egyaránt főszerepet játszott. A viadal előtt hatalmas küzdelemr...