A magyar női kézilabda-válogatott 15 góllal legyőzte a horvátokat

Sirián Alexa (a labdával, valamint a horvát Ana Debelic (b) Dora Krsnik (j2) és Nikolina Zadravec (j) a Magyarország - Horvátország kézilabda felkészülési mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2017. március 17-én. Magyarország-Horvátország 34-19 .
Sirián Alexa (a labdával, valamint a horvát Ana Debelic (b) Dora Krsnik (j2) és Nikolina Zadravec (j) a Magyarország - Horvátország kézilabda felkészülési mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2017. március 17-én. Magyarország-Horvátország 34-19 . - © MTI Fotó: Krizsán Csaba
Budapest/Győr – A magyar női kézilabda-válogatott 15 góllal legyőzte Horvátország csapatát a Győrben rendezett pénteki felkészülési mérkőzésen.

Eredmény:
Magyarország-Horvátország 34-19 (20-11)

a magyar gólszerzők: Kovács A. 8, Schatzl 5, Tomori, Zácsik 4-4, Lukács V. 3, Bódi, Erdősi, Bognár B., Görbicz 2-2, Szekeres, Sirián 1-1

A szlovákok elleni júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar együttes magabiztosan, kevés hibával, hatékonyan kézilabdázott az első félidőben, és ötgólos előnyről kezdhette a hajrát (15-10). A szünet előtt néhány perccel időt kértek a horvátok, de a folytatásban tovább nőtt a hazai csapat fölénye, s ennek köszönhetően a különbség is (20-11).

A második felvonás 12. percében már tíz találattal vezettek a magyarok (25-15), és a lendületük a folytatásban sem tört meg, kihasználták a pontatlanul játszó, kevés ellenállást tanúsító horvátok hibáit, és végül 34-19-re nyertek.

“Elértük a célunkat a mérkőzéssel, az első félidő második felére összeállt a védekezésünk, sok indításgólt szereztünk, az ellenfélnek pedig elfogyott az ereje. Támadásban igyekeztünk különböző módon játszani aszerint, hogy a nagy lövőink vagy a kisebb, gyors játékosaink voltak pályán. Elégedett vagyok a látottakkal a felkészülés ezen szakaszában” – mondta a magyar szövetség Facebook-oldalán Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

A két csapat 26. mérkőzésén – egy döntetlen és kilenc vereség mellett – 16. alkalommal győztek a magyarok, s ez volt a legnagyobb különbségű siker. A magyar és a horvát együttes szombaton, zártkapus mérkőzésen ismét találkozik egymással.

– MTI –Sporthírek