A magyar lánycsapat remekül kezdte a vébét

Akt.:
Magyarország-Szlovákia mérkőzés
Magyarország-Szlovákia mérkőzés - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A debreceni 3×3-as világbajnokságon felemás rajtot vettek a mieink.

Benépesült a debreceni Kossuth tér, csütörtökön délután megkezdődött a 3×3-as U18-as világbajnokság, a seregszemlén 36 ország 48 csapata méri össze erejét, 24 fiú és 24 lány alakulat küzd az érmekért.

Veretlenül

A Nagytemplom előtti területen négy pályát alakítottak ki a rendezők, a lelátókkal körbevett centerpályán lépett közönség elé a két magyar válogatott.

A Tóth Tímea, Horváth Krisztina, Kányási Veronika, Aho Nina összetételű egység Szlovákia ellen debütált a vébén. Először Aho vette be a gyűrűt, amire még válaszoltak északi szomszédaink, viszont a mieink egy 4–0-s sorozattal elléptek a riválistól. A sokat vállaló Aho vezérletével folyamatosan nőtt a különbség a felek között, végül 16–9-es győzelemmel rajtolt a piros-fehér-zöld együttes. A magyar lányok második meccse, Venezuela ellen sétagaloppnak bizonyult, Tóth Tímeáék 15–3-ra kiütötték a dél-amerikaiakat.

Nyeretlenül

A Boros Márk, Opre Roland, Horváth Kristóf, Durázi Krisztofer fiú kvartett Oroszország ellen mutatkozott be a tornán. Sokáig fej fej mellett haladtak a gárdák, majd 6–6 után a szbornaja zsinórban dobott négy pontot, ezzel leszakította magáról a mieinket. Becsületesen küzdöttek a hazaiak, nem ismertek elveszett labdát, a duplákat szóró Horváth vezérletével próbáltak fordítani, de ez nem jött össze, az oroszok 17–13-ra diadalmaskodtak. Az összecsapáson a debreceni Opre Roland hasznos mezőnymunkával vétette észre magát, szorgosan gyűjtötte a lepattanókat.

A magyar válogatott a lengyelektől 15–13-ra vereséget szenvedő Fülöp-szigetek ellen játszotta második meccsét. A vendégeknél elemében volt a vébé egyik legnagyobb sztárjának tartott Kobe Paras, de a mieink is nagyszerűen játszottak. A végletekig kiélezett csatát végül egyetlen ponttal, 19–18-ra a Fülöp-szigeteki csapat nyerte.

Az első nap összefoglalója:

HBN


Egy pont döntött a Fülöp-szigetek ellen
Debrecen – A magyar válogatott a lengyelektől 15–13-ra vereséget szenvedő Fülöp-szigetek ellen játszotta második meccsét. A vendégeknél elemében volt a vébé egyik legnagyobb sztárjának tartott Kobe Paras, de a mieink is nagyszerűen játszottak.


Sima győzelemmel zárták a napot
Debrecen – A magyar lányok remek védekezésüknek hála, magabiztosan fektették két vállra Venezuelát.


A fiúk alulmaradtak az oroszok ellen
Debrecen – A meccs elején szorosan alakult az állás, majd Oroszország legjobbjai elléptek és nyertek.


Győztes rajt a vb-n
Debrecen – Földi Attila lányai magabiztosan múlták felül a szlovákokat.Sporthírek


hirdetés