A Magyar Kupában is odatenné magát a Füzesi-alakulat

Pajkó László
Pajkó László - © Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – Az Ózd ellen kezdi meg a Magyar Kupa szereplését szerdán a Balmazújváros.

Esélyesként lép pályára az NB I/B-s Ózdi KC ellen a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK szerdán 18 órától idegenben a férfi kézilabda Magyar Kupa második fordulójában. A borsodiak már túl annak egy körön, nehezen, de 25–24-re verték a Füzesabonyt.

Az újvárosiak ugyan csak most kapcsolódnak be az MK-küzdelmekbe, de kellően megedződtek az NB I-es bajnokságban, ahol nem egy bravúrt bemutattak az elmúlt hetekben. A Balatonfüred és a Tatabánya legyőzése után a Szeged ellen is helytálltak Füzesi Ferenc tanítványai, akik három gólon belül tudtak maradni (28–25) az egyik legjobb magyar együttes ellen. A kiváló eredmény elérésében nagy szerepet vállaltak a Balmaz hálóőrei, Paul Teodor és Pajkó László – utóbbi szerint a kupában is hasonló produkcióra lesz szükség.

Jó védekezés kell

– Senki nem gondolta, hogy csak három találat lesz köztünk, mégis így lett, ami nagyon pozitív. A védőink remek munkájának is köszönhető, hogy jól tudtam védeni, a Szeged elleni eredmény önbizalmat adott mindenkinek – szerénykedett bravúrjai ellenére Pajkó, akitől megtudtuk, csütörtök déltől vasárnap estig pihenőt kaptak, ami már rájuk is fért, hiszen rég volt már ilyen hosszú szünetük. – Mindenki hazament, feltöltődhettünk, és újult erővel vághatunk neki a folytatásnak. Szerdán Magyar Kupa meccs vár ránk, ami nem lesz könnyű. Az Ózd több NB I-et is megjárt kézist is a soraiban tudhat, jó kis csapatuk van idén, mely biztos mindent meg fog tenni a siker érdekében. De nekünk is megvannak a magunk céljai, szeretnénk továbbjutni és bejutni a legjobb négy közé. A sikerhez elengedhetetlen lesz a jó védekezés, meg kell akadályoznunk a kontratámadásokat, az ózdiak átlagban harminc gól fölött kapnak, de dobnak is, nem szabad hagynunk, hogy ennyiszer bevegyék a kapunkat. Legalább úgy kell küzdenünk, mint a csongrádiakkal szemben – fogalmazott az Újváros portása.

A hajdú-bihari egyletre az MK után a bajnokságban rangadó vár, szombaton a Gyöngyös ellen. – Nagy sanszunk lehet a sikerre, a gyöngyösiek enyhén szólva sincsenek jó formában, most meg lehetne őket fogni, és ezen is leszünk – bízunk benne, a héten két győzelmet is elkönyvelhetünk majd! – bizakodott Pajkó László.

HBN–SZADÓ​
hirdetés