A Magyar Kupa-döntőig menetelne a Loki

Akt.:
A Magyar Kupa-döntőig menetelne a Loki
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A debreceniek három napon belül kétszer is megmérkőznek a Mezőkövesddel a Nagyerdei Stadionban.

Mint arról beszámoltunk, szombaton délután 1–0-ra győzött a DVSC alakulata hazai pályán a Mezőkövesd Zsóry SE ellen. A találkozó előtt a Loki cégvezetője, dr. Róka Géza köszöntötte a debreceniek belső védőjét, Pávkovics Bencét, aki a Ferencváros elleni bajnokin 50. alkalommal lépett pályára az NB I-ben.

Veszélyes támadóik vannak

Pávkovicsék kedden 18 órától újra a kövesdiekkel csapnak össze a Nagyerdőn, ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

– Jó csapattal fogunk találkozni, nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük – nyilatkozta a Naplónak Pávkovics Bence. – Nagyon tetszetős futballt játszanak a borsodiak, sok rövid passzal operálnak, vagyis remekül össze van rakva Kuttor Attila együttese. Nekünk hátul igencsak oda kell figyelnünk az olyan veszélyes labdarúgóikra, mint például Cseri, Koszta vagy Molnár Gábor. Egy pillanatra sem szabad őket elvesztenünk a szemünk elől, mert képesek könnyedén helyzetbe kerülni. Bízom benne, hogy Herczeg András és a többi stábtag megfelelően felkészít majd minket a keddi meccsre is, és sikerrel járunk – fogalmazott a huszonegy esztendős hátvéd.

Bírják a tempót

Mivel kupameccsről van szó, a hajdúságiaknak jó lenne minél nagyobb arányú győzelmet aratniuk a sárga-kékek ellen.

– Természetesen szeretnénk megnyugtató előnyt kicsikarni, de ez nem lesz egyszerű feladat. Az lenne a legjobb, ha mindkét meccsen nyerni tudnánk, az biztos továbbjutást érne. Be akarunk jutni a döntőbe, és nyilván szeretnénk elhódítani a Magyar Kupát. Azonban előbb a mezőkövesdieket kellene kivernünk a sorozatból – beszélt a cívisvárosi vágyakról Pávkovics. A játékos azt is elmondta, véleménye szerint nem lesz semmilyen hatással rájuk, hogy három nappal korábban lejátszottak kilencven percet. – Ennyit bírnunk kell, a tőlünk nagyobb csapatok olykor fél Európát beutazzák két meccs között, mi nem panaszkodhatunk arra, hogy pár napon belül két hazai környezetben megvívott összecsapás vár ránk – mondta határozottan a Debrecen középhátvédje, Pávkovics Bence.

A DVSC–Mezőkövesd Zsóry SE MK-negyeddöntő visszavágójára április 3-án kerül sor a borsodi városban.

TNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek