A Magyar Fejlesztési Bank 10 millió forintot ajánlott fel az árvízkárosultak megsegítésére

Budapest, 2010. június 9. A Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság 10 millió forintot ajánlott fel a Nemzeti Összefogás Alapítvány részére az árvíz miatt súlyos helyzetbe került családok megsegítésére.

Az MFB Zrt. Dr. Erős János a vezérigazgató kezdeményezésére 10 millió forint értékű felajánlást tett a Nemzeti Összefogás Alapítványnál.  A Bank támogatási keretéből folyósított összeget a családok azonnali segítését szolgáló segélycsomagokra szánják. A vezérigazgató utasítást adott az összeg haladéktalan átutalására, mert amint hangsúlyozta, „a célok megkérdőjelezhetetlenek és a régi mondás szerint is kétszer ad, ki gyorsan ad.”

A Magyar Fejlesztési Bank már több alkalommal segítette a természeti katasztrófák által előidézett rendkívüli helyzetek károsultjait. 2006-ban külön kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú hitellehetőséget nyitott az önkormányzatoknak és vállalkozóknak az akkori károk helyreállításához.

A Magyar Fejlesztési Bank ezzel a felajánlásával szeretné kifejezni vezetőinek és dolgozóinak a károsultakkal való együttérzését és segítőszándékát.