Helyi közélet

2013.07.19. 15:20

Nyáron miért borúlátóak?

Debrecen - A munkanélküliséggel kapcsolatos adatok számottevően nem változtak.

Debrecen - A munkanélküliséggel kapcsolatos adatok számottevően nem változtak.

Nem hozott pozitív elmozdulást a nyár a pályakezdő fiatalok életében. Az egyik bank pályakezdők jóléti index felmérései szerint csökkent a 19-29 éves városi fiatalok elégedettsége és borúlátóbbak a várakozásaik a munkával, a pénzügyi helyzetükkel és az önálló élettel kapcsolatban.

Munkahelyi aggodalmak

Az index mérése során a családi háttérrel, baráti körrel és egészséggel való elégedettsége stabil értékeket hozott a megkérdezett fiatalok körében.

„Az index csökkenő értékét a munkahely megszerzésével illetve megtartásával kapcsolatos bizonytalanságok, a pénzügyi helyzettel való csökkenő elégedettség, valamint a saját lakás, az önálló élet megteremtésének kedvezőtlen kilátásai eredményezték. Aggasztó az a tendencia, hogy az egyébként bizakodó fiatalok körében nőtt azoknak az aránya, akik a munka, a pénzügyek és a lakáskörülmények terén jelenlegi helyzetükkel nem elégedettek, és ebben nem is várnak javulást” – mondta el dr. Bába Ágnes, a a bank lakossági üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában