A Magyar Fürdőkultúra Napja – 50% kedvezmény az Aquaticumban

A Magyar Fürdőkultúra Napja – 50% kedvezmény az Aquaticumban
A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére első alkalommal rendezik meg 2010. október 9-én a Magyar Fürdőkultúra Napját.

A kezdeményezés elsődleges célja egy olyan – minden évben ismétlődő, hagyományosan október második szombatján megszervezésre kerülő – rendezvény megvalósítása, amely felhívja a figyelmet nemzeti kincsünkre: a gyógyvizekre, gyógyfürdőkre, fürdőkultúrára, szórakoztatva tanít, hagyományt őriz és felejthetetlen élményeket nyújt. Ugyanakkor elősegíti a hazai turizmus fejlődését, erősíti a fürdők imázsát.
 

 

Az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont is csatlakozott a programhoz

 

 
A kezdeményezéshez csatlakozó közel 40 fürdő és gyógyfürdő vállalta, hogy 2010. október 9-én (szombaton) meghosszabbított nyitva tartással és 50%-os belépési kedvezménnyel várja az érkező fürdővendégeket. A debreceni Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont is csatlakozott a programhoz, így október 9-énaz élményfürdő 2 órás jegyét, a szaunabelépőt és a termálfürdő egész napos felnőtt-, nyugdíjas-, és gyermekbelépőjét az érdeklődők 50%-os kedvezménnyel válthatják meg. A szaunázás szerelmesei délután 5-től relaxáló, a szellemi és testi fittséget erősítő szaunaprogramon pihenhetik ki az egész hetes hajtást az élményfürdő szaunájában.
 

 

Este fél 9-től hajnal 1-igéjszakai fürdőzés is lesz színes programokkal

 

 
Ezen a napon este fél 9-től hajnal 1-igéjszakai fürdőzés is lesz színes programokkal, amelyre a belépő 1500 Ft-ba kerül. A bulin fellép a Domination Style breakcsapat, a jó hangulatról DJ Camp Laslo és DJ Andry gondoskodik. Ezen kívül a termálfürdőben megtekinthető a Régi idők fürdői című fotókiállítás, amely az észak-alföldi gyógyfürdők hőskorát mutatja be régi fotók segítségével.
 
A Magyar Fürdőszövetség szakmai koordinálásával készült ismeretterjesztő vetítés tekinthető meg a termálfürdőben, amely során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a fürdőkultúra több száz éves történetébe.
 

Programok 2010. október 9-én

 
Termálfürdő (a medencetér bejáratánál)
 
A Régi idők fürdői fotókiállítás – egész nap megtekinthető
A magyar fürdőkultúra – ismeretterjesztő vetítés – egész nap megtekinthető
 
Élményfürdő szauna
17:00 Kamillás szeánsz
17:35 Sós szeánsz

18:20 Mézes szeánsz
Belépő: 500 Ft
 
Élményfürdő
20:30-01:00 Éjszakai fürdőzés, fellép: DJ Camp Laslo és DJ Andry, valamint a Domination Style breakcsapat. Belépő: 1500 Ft