Helyi közélet

2014.09.29. 14:53

Küldjön hírt! - Itthon, Nagykerekiben

Nagykereki - Nagykereki Község Önkormányzata is részt vett 2014. szeptember 27-én az országos, „Magyarország, szeretlek!” rendezvényen. Az eseményre a szervezők különböző programokkal várták az érdeklődőket.

Nagykereki - Nagykereki Község Önkormányzata is részt vett 2014. szeptember 27-én az országos, „Magyarország, szeretlek!” rendezvényen. Az eseményre a szervezők különböző programokkal várták az érdeklődőket.

12.00-kor Zilai Károly, Nagykereki polgármestere nyitotta meg a rendezvényt és köszöntötte a vendégeket a Nagykereki Bocskai Várkastélyban. Majd a vendégek a helyi általános iskola néhány tanulójától szavalatokat hallgathattak meg a Szent-Mihály napi verses műsor keretében. Ezt követően a Debreceni Alkotó Képzőművészek festménykiállításával folytatódott a rendezvény, ahol a csoport tagjai is részt vettek a megnyitón. A kiállítás 2014. október végéig lesz látogatható a Várkastélyban.

A falu 800. születésnapja alkalmából rajzverseny is volt. Bármilyen témában készülhettek a rajzok, korhatártól függetlenül, amelyek Nagykerekivel kapcsolatosak voltak. Több kreatív alkotás is készült.

A mesés hangulatról az Ákom-Bákom Bábcsoport gondoskodott, akik előadták az „Egyszer volt… a kiskondás” c. mesét. A gyerekeken kívül még a felnőttek is derültek egy-egy jeleneten. Ezt követően pedig a Köröm Virág Együttes műsorán vehettek részt a vendégek.

A rendezvény során a „Nagykereki a régi időkben” c. kiállítást is megtekinthették a látogatók a Várkastély folyosóján, mely a falu 800. évfordulója alkalmából készült.

Este pedig a Sugalló Népzenei Együttes közreműködésével Moldvai Táncházon vehettek részt a táncolni vágyók, ahol a pénteken tartandó, Nagykereki szüreti bálra is tanulhattak már pár tánclépést.

A Táncház után a Várkastély előtt gyülekezve elindult a fáklyás felvonulás. Majd a Nagykereki Sportpályára érkezve, a Lángoló Csigák – Tűzzsonglőrök bemutatóját láthatták az érdeklődők.

Végezetül, a Himnuszt közösen elénekelve fellángolt a Magyarország, szeretlek! máglyája.

- Dávid Ildikó Tünde -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában