Sport

2012.10.24. 17:05

A hajdúságiak uralták az élmezőnyt

Rali - A Mecsekben rendezték meg a Baranya Kupát, a Magyar Rally Bajnokság évadzáró fordulóját.

Rali - A Mecsekben rendezték meg a Baranya Kupát, a Magyar Rally Bajnokság évadzáró fordulóját.Négy versenyzőpáros is képviselte Hajdú-Bihar megyét a Rally másodosztályban: a Kuncz Dezső - Kemény Zsolt püspökladányi, míg a Harsányi Zsolt - Tokay László, a Madari Imre - Haracska Tamás és a Balázs Vilmos – Gál Zoltán duó debreceni színekben autózott a futamon.

Nem kellett kockáztatniuk

A Kuncz - Kemény páros az A-N csoportban az abszolút 2. helyen ért célba, ezzel elhódítva a 2012-es bajnoki címet. A versenyen végig fej-fej mellett autóztak a Madari - Haracska kettőssel és mivel az összetettben nagy rivális Baksai László - Fekete-Tóth Gabriella páros időközben kiesett a versenyből, így Kunczék már nem kellett kockáztatniuk, hiszen a második hely is elég volt ahhoz, hogy bajnokként zárják az évet. A Baranya Kupán így az A-N csoportot Madariék nyerték, míg Kuncz és csapata a leintés után boldogan ünnepelhette az összetett aranyat.

A Balázs – Gál versenyzőpáros az F csoportban ugyancsak a dobogó legfelső fokára kormányozta autóját, míg a Harsányi-Tokay kettős az A7 osztályban a kategória harmadik, az összesített A-N csoportban hatodik helyen végzett. A páros elért eredményének az értékét csak növeli, hogy Tokay László három évtizednyi kihagyás után diktálta újra az itínert, Harsányi Zsolt pedig a 2009-es évi bajnoki cím megnyerése óta nem versenyzett, navigátorával a komlói pályabejáráson találkoztak először.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!