Nagyvilág

2008.05.13. 20:54

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is segít a burmai bajbajutottakon

<p>Nyolcfős orvos csoportot küldene Burmába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Amíg azonban nem kapnak beutazási engedélyt, itthon készenlétben várakozik a csapat.</p>

Az egészségügyi feladatvállalás feltételeihez gyógyszer-segélyszállítmányt küldenének Burmába ( a több mint negyven éve hatalmon lévő katonai rezsim elnevezése szerint Mianmar). Burmában már jelen van a nemzetközi Máltai Szeretetszolgálat és létrehoztak egy egészségügyi központot az alapellátás megszervezésére, a fertőzések, a járványok kezelésére.

Ezt az orvosi személyzetet váltaná le a magyar szakember gárda - tudta meg a Független Hírügynökség a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményi és fejlesztési vezetőjétől, Sass Gyulától. Ezzel párhuzamosan felmérik a Kínában kialakult katasztrófa helyzetet is, mert ott is szívesen végeznének jószolgálati munkát, csak előtte tájékozódni kell, hogy ott pontosan mire van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!