A lokista B-közép üzent

Akt.:
A lokista B-közép üzent
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A nemzetközi kupamérkőzések között bajnokit vesztett a Loki a Fehérvár ellen.

A többhetes bajnoki szünetet követően gyorsított üzemmódba kellett váltaniuk a DVSC-TVP játékosainak, hiszen a Lubin elleni EHF-párviadal között egy K&H ligás meccset is le kellett játszaniuk szerdán a Hódosban. Az EHF Kupa főpróbájának is tekinthető összecsapáson az ellenfél az az Alba Fehérvár volt, amely gárda eddig egy meccset nyert a pontvadászatban, s a tabellán a Loki mögött állt a találkozó előtt.

Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A női kézilabda NB I. 2017/18-es szezonjának 5. fordulójában a DVSC-TVP az Alba Fehérvár együttesét fogadta szerdán 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on. Női kézilabda NB I., 5. forduló DVSC-TVP vs. Alba Fehérvár 25 - 27...

Nem ezt várták

Sirián révén a Loki lőtte az első gólt, s a 4. percben 2–1-re vezettek a hazaiak, de mint utólag kiderült, ekkor volt utoljára előnyben a Debrecen. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a játékrész közepén Gorsenyina vezérletével öt góllal megléptek a székesfehérváriak (7–12). A piros-fehérek mentek becsülettel, de sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak maradandót alkotni, teljes tanácstalanság tükröződött a játékukon. A lokisták között nem akadt olyan kézilabdázó, aki vezéregyénisége lett volna a társaságnak. A félidőben 17–13-ra vezettek Deli Rita tanítványai, így nem volt meglepetés, hogy a hazai B-közép ébresztőt kiáltott.

Elment a hajó

A második felvonásban sem állt be lényegi változás a játékot illetően, ami főleg annak tulajdonítható, hogy a fehérváriak taktikailag remekül megoldották a házi feladatot, a cívisek karmesterét, Lotte Grigelt kivették a játékból, a DVSC kapuja előtt pedig nagyszerűen hozták lövőhelyzetbe Mendyt és Djordjievszkát, akik kiemelkedő napot fogtak ki. A 40. perc tájékán a drukkerek pár percre elcsendesedtek, de utána újra fergeteges buzdításba kezdtek. Ez lökést adott Punykóéknak, akik felzárkóztak két gólra (19–21), de a várva várt egyenlítés, esetleges fordítás elmaradt, ugyanis technikai hibák és rossz döntések miatt újfent elhúztak a vendégek.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Ez a végén már sok lett az ultráknak, akik pár perccel a vége előtt elkezdték leszedni a drapériákat, majd elhagyták a nézőteret úgy, hogy még tartott a meccs, így vélhetően a csarnok presszójában tudták meg, hogy 27–25-re nyert az Alba. Szurkolók kivonulására régen nem volt példa Debrecenben, hiszen köztudomású, hogy a lokista B-középnek a női kézicsapat a szíve csücske. Az ultrák „üzenete” egyértelmű, valami nem az igazi a csapat háza táján, s mivel vasárnap a Lubin érkezik EHF Kupa-visszavágóra a Hódosba, valamin gyorsan változtatni kell a siker érdekében.

HBN-BN


DVSC-TVP–ALBA FEHÉRVÁR KC 25–27 (13–17)

Debrecen, 1000 néző. V: Hargitai, Markó

DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi, Punyko 5, Zamfirescu 1, Sirián 1, Grigel 6 (4),Vantara-Kelemen 4. Csere: Lajtos (kapus), Hajduch, Borges-Lima 3, Csáki 3, Hársfalvi 1,Tóvizi 1. Edző: Tone Tiselj

SZÉKESFEHÉRVÁR: MISTINA – Lavko 2, GORSENYINA 8 (5), DJORDJIEVSZKA 4,Zsilinszkajtye, MENDY 7, Pelczéder 2. Csere: Lima-Flavia (kapus), Boldizsár, Temes 1 (1),Májer 3, Mayer, Piller. Edző: Deli Rita

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–3. 16. p.: 6–10. 24. p.: 9–13. 29. p.: 13–15. 38. p.: 16–21. 44. p.: 19–21. 54. p.: 21–25

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/6

Mesterszemmel

Tone Tiselj: Látszott a fehérváriakon, hogy tíz napjuk volt felkészülni, nekünk még a hétvégén EHF-kupa meccsünk volt, és jön a visszavágó. Az első félidőben elhúztak a vendégek, a második félidőben pedig már csak kapaszkodni tudtunk.

Deli Rita: Nagyon fontos ez a győzelem számunkra, már kétszer is egy góllal kaptunk ki az idei bajnokságban. Keményen készültünk erre a mérkőzésre, és a játékosaim minden taktikai elemet betartottak, megvalósítottak, koncentráltan játszottunk, ennek külön örülök.