A Lokié lett a Ligakupa!

A Lokié lett a Ligakupa!
A DVSC-TEVA 2-1-re legyőzte a Paksot a Ligakupa döntőjében.

A harmadik éve életre hívott Ligakupa döntőjében randevúzott egymással a DVSC-TEVA és a Paksi FC, a kecskeméti Széktói-stadionban. Az egyelőre csekély hagyománnyal rendelkező sorozat rangjához „méltóan” mindkét együttes pihentette a legjobbjait, ennek ellenére a meccs előtti nyilatkozatok azt sugallták mindkét oldalon, hogy akik pályára lépnek, azoknak igenis fontos a Ligakupa elhódítása. A debreceni együttes jórészt a finálét kivívó fiatalokra épült, de a rutin is képviseltette magát Bernáth és Kiss Zoltán személyében. A paksiaknál Lisztes és Nikolov kapott helyet a tapasztaltabb futballisták közül.

Nagyjából ezerfős nézősereg előtt kezdődött el az összecsapás Berger sípszavára és rögtön a kezdés után a Loki ragadta magához a kezdeményezést, ám valamirevaló helyzetre a félidő közepéig kellett várni. Ekkor Bódi „majmolta” meg a védőjét az alapvonal közelében, középre adott, ám a fürge léptű Vinicius ezúttal lemaradt a labdáról a kapu torkában. Nem sokkal később ismét Bódi Ádám következett, de ezúttal már megzördült az atomvárosi háló: Szilágyi beadását az apró termetű fedezett lőtt egyből a jobb alsó sarokba. A gól után följebb merészkedett a Paks, Lisztesék feladták túlbiztosított védelmi állásaikat és Panticsnak két ízben is bravúrral kellett hárítania. A 40. percben azonban már a szerb kapus is tehetetlennek bizonyult, Völgyi ugyanis mesteri módon tekert a bal alsóba egy szabadrúgást. Egy-egyes eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

 

Kupagyőztes!

A második játékrészre Tököli Attilát is harcba küldte Kis Károly, ennek megfelelően lendületesebbé vált a Paks játéka. Éppen Tököli került a félidő közepén kihagyhatatlan ziccerbe, de kevéssel a kapu fölé emelt. Nem késlekedett sokat a DVSC-TEVA válasza, ám ez már gólt eredményezett. Bernáth ívelt középre jobbról, Pokorni csak kiütni tudta a léc alól a labdát, éppen Szilágyi elé, aki kapásból, 7 méterről a hálóba bombázott. Szilágyi Péter találatával eldőlni látszott a kupa sorsa, de ehhez még Pantics bravúrja is kellett. A kapuvédő gyors vetődéssel kiütötte Völgyi Dániel tizenegyesét a meccs hajrájában. Maradt a 2-1, ezzel eldőlt, hogy a Ligakupa 2010-es győztese a DVSC-TEVA együttese!

HBN-TN

 

Mesterszemmel

 

Herczeg András: Olyan meccs volt, amilyenek a kupadöntők lenni szoktak, izgalmas és fordulatos. Több helyzet volt mindkét oldalon, ezúttal nekünk sikerült nyernünk. Gratulálok a játékosoknak!

 

Kis Károly: Gratulálok a Loki győzelméhez! Büszke vagyok, hogy idáig eljutottunk, bár nagyon fájó vereséget szenvedtünk.

 

 

Ligakupa-döntő
DVSC-TEVA – Paksi FC 2-1 (1-1)

 

Kecskemét, 1200 néző. Vezette: Berger (Ortó, L. Tóth)
Paks: Pokorni – Nikolov, Fiola, Gévay, Völgyi – Mészáros – B. Tóth (Tököli 46.), Heffler, Lisztes (Tamási 80.), Barta (Böde 73.) – Urbán (Kiss T. 66.)
DVSC: Pantics – Bernáth, Bíró, Fodor, Korhut – Bódi (Kardos 89.), Spitzmüller, Kiss Z., Vinicius (Lucas 62.) – Szilágyi (Katona 81.), Rezes (Varga 80.)
Gól: Bódi (23.), Völgyi (40.), Szilágyi (76.)
Sárga lap: Gévay (16.), Nikolov (33.), Bernáth (39.), Urbán (54.)

Előzmény:

Kupagyőztes a Loki – a mérkőzés tudósítása percről percre