A Loki megtorpedózná fehérorosz riválisát

Varga József
Varga József - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Egyértelműen nehezebb párharcra számítanak a debreceniek, mint a La Fiorita ellen.

Újabb Európa Liga-találkozó vár a DVSC-TEVA csapatára: a második selejtezőkörben, csütörtökön 18.30-tól a fehérorosz Torpedo Zsodino együttese látogat a Nagyerdei Stadionba. A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti. A Loki a San Marino-i La Fiorita csapatával szemben 7–0-s összesítéssel jutott tovább, míg a Torpedo-BelAZ Zsodinónak az EL idei kiírásában nem kellett az előző körben pályára lépnie, a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Minél nagyobb előnyt!

– Az előző riválisunk nem képviselt komoly játékerőt, mondhatjuk, hogy hoztuk a kötelezőt ellenük. Ezúttal viszont már egy egyértelműen erősebb csapattal kerülünk szembe, észnél kell lennünk. Nem ismeretlenek számunkra a fehérorosz gárdák, elég csak a BATE Boriszovra gondolni. Tudjuk, nehéz ellenük játszani, nem számítunk könnyű összecsapásra, ezzel együtt győzelemre készülünk. Alaposan feltérképeztük a Zsodinót, nagy titkokat nem szeretnék elárulni, de annyit mondhatok, hogy fizikálisan rendben vannak a játékosok, kiemelt jelentősége lesz, ki hogyan tudjuk felvenni az emberével a versenyt – fogalmazott a Naplónak adott nyilatkozatában a debreceniek rutinos védekező középpályása, Varga József, aki bízik benne, ezúttal is sokan kilátogatnak a Nagyerdei Stadionba, és buzdítják a DVSC-t.
– Ki szeretnénk használni, hogy hazai pályán kezdünk, minél nagyobb előny kiharcolása a cél annak érdekében, hogy a visszavágón se kerüljünk kényelmetlen helyzetbe. Múlt héten, a La Fiorita ellen rengeteg drukker előtt játszhattunk, aminek nagyon örültünk, hatalmas pluszt tud adni a közönség – bízunk benne, ezúttal is számíthatunk rájuk, és azon leszünk, hogy mi is kiszolgáljuk őket! – jelentette ki Varga.

Fehéroroszországban már jó ideje megy a bajnokság, ellenben hazánkban csak a hétvégén indul az új szezon – ez a piros-fehérek alapembere szerint nem jelent hátrányt számukra. – Igor Kriusenko tanítványai folyamatosan játékban vannak, ami jót tesz nekik, azonban mi is sok felkészülési találkozót vívtunk, illetve túl vagyunk már két tétmeccsen, így nem gondolnám, hogy hatalmas hátrányból indulnánk. Jól sikerült az alapozásunk, remek állapotban van a csapat szeretnénk minél messzebbre jutni az Európa Ligában, amiért mindent meg is fogunk tenni! – mondta határozottan a Loki 33-asa.

HBN