A Loki külföldre készül, a Balmaz viszont hazai környezetben alapoz

Akt.:
A debreceni csapatkapitány, Tőzsér Dániel és társai tíz napot töltenek el a törökországi Sidében
A debreceni csapatkapitány, Tőzsér Dániel és társai tíz napot töltenek el a törökországi Sidében - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros, Debrecen – Ahogyan azt a labdarúgószurkolók megszokhatták, az OTP Bank Liga csapatainak zöme az előttünk álló időszakban edzőtáborba vonul egy a hazánknál kellemesebb klímájú helyre.


Így volt ez tavaly februárban is, amikor a DVSC legénysége – az akkor még élő luzitán szakmai vonalnak is köszönhetően – Portugáliában készült néhány napot. Ugyancsak külföldön tréningezett az abban az időben még az első osztályú feljutásért az NB II-ben vitézkedő Balmazújváros alakulata, a narancssárga-feketék a törökországi riviérára utaztak el.

Öt edzőmeccs

Mint arról a dvsc.hu beszámol, a debreceniek idén is külföldi edzőtáborba utaznak, Herczeg András alakulatának úti célja ezúttal a Törökországban található Side lesz. A csapat február 5. és 15. között készül majd az Antalya tartományának Manavgat körzetében fekvő városában, a honlap cikke szerint öt edzőmérkőzést játszik az említett időszakban a Loki.

A tervek szerint 7-én és 11-én két-két találkozón lépnek pályára Tőzsérék, míg 14-én egy meccs lesz. Az ellenfelek kiléte még nem ismert.

Az újonc balmazújvárosiak viszont ezúttal kihagyják a külföldi edzőtáborozás lehetőségét. – Nincs rá anyagi keret, ezért idén nem utazunk el sehová, hanem itthon készülünk a tavaszi idényre – mondta a Napló megkeresésére Tiba István klubelnök.

Bár az újvárosiak programjáról még sokat nem lehet tudni, de a kispestiek tájékoztatása szerint január 31-n a fővárosban, az ESMTK-pályán Budapest Honvéd–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő felkészülési mérkőzést rendeznek.

Ami a Debrecent illeti, a hétszeres bajnokcsapat korábban több ízben is a török kisvárosban, Belekben edzőtáborozott, azonban az a helyszín mostanra nagyon zsúfolttá vált a turisták miatt, ezért Szűcs Mihály túraszervező ezúttal Sidébe viszi a magyar csapatokat. Ami jó hír, az utóbbi időben ismét visszatértek az orosz gárdák a török tengerpartra, ezért még erősebb együttesek ellen vívhat edzőmeccset a Loki Törökországban.

HBN-TN


Sidében edzőtáborozik a Loki
Debrecen - Tíz nap alatt öt felkészülési mérkőzést játszik a Loki. Eldőlt, hogy a DVSC idén is utazik külföldi edzőtáborba, az úti cél ezúttal a törökországi Side lesz. A debreceni együttes február 5-től 15-ig készül majd az Antalya tartományának Manavgat körzetében fekvő városában, ez idő alatt ...