A ló túloldalán

Csalódott a nők elleni diszkrimináció feltárására létrehozott ENSZ-munkacsoport jelentéstervezetében Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár – írja az Origo. Ugyanis nem azért ér valakit hátrány, mert nőnek született, hanem az anyává válás, a családi teendők miatt. A női princípium hangoztatásával sem ért egyet, de a ló túloldalára sem esne át – pontosítaná a tervezetet. Barak Beáta írása.

Szinte már meglepődünk, hogy valaki mer véleményt formálni a női és férfi mivoltunkról, a princípiumokról, annyi vita volt mostanában róla. Olyan kijelentéseket szedett ízekre a közvélemény, hogy mi is a nő fő feladata az életben, amire szervei fölkészülnek; meg hogy a női mell elsősorban a szoptatást szolgálja, aztán, hogy a nő nembeli beteljesülése az anyaság; továbbá ilyen „szörnyűségekről” szóltak, hogy magunk mellé, fölé helyezzük párunkat, hogy védjen meg és szeressen minket. Különben ilyen alapon a kínaiak is elgondolkodhattak volna, mielőtt a yinnel együtt a női nemre rásütötték, hogy passzív, befogadó és odaadó, emígyen megnyilvánítva a tiszta nőiséget. Női egyenjogúság, minek nevezzelek? De úgy is kérdezhetném, hogy mi volt előbb, az újszülött vagy a nő?

– Barak Beáta –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés