A létai határrendészek sikere

A létai határrendészek sikere
Szent László nap alkalmából Csongrád megyében, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén a Földön, vízen, levegőben címet viselő határrendész járőr verseny került megrendezésre.

A versenyen tizenöt megye 19 csapata indult el. A különböző határrendészeti szakterületen –belső és külső határos megyék, oktatási intézmények és a Készenléti Rendőrség– dolgozó rendőröknek, egy 15 kilométeres pályát kellett teljesíteniük, miközben nyolc állomáshelyen adhattak számot felkészültségükről.

A távból 4,8 kilométert gyalogosan kellett megtenniük az indulóknak, de a verseny sikeres teljesítéséhez csónakkal is át kellett kelni a Maroson, majd a folyó fölött drótkötélpályán kellett visszatérni a kiindulási oldalra. A feladatok között szerepelt okmányismeret, melynek során az ellenőrzésre átadott dokumentumok közül kellett kiválasztani a hamis – hamisított okmányokat. Volt gépjármű-átvizsgálás, amely során elrejtett tárgyakat (fegyvert, lőszert, robbanóanyagot, kábítószert, zárjegy nélküli cigarettát) kellett felkutatniuk a versenyzőknek. A továbbiakban a határrendész járőrverseny elmaradhatatlan feladataként terepkutatást kellett végrehajtani egy meghatározott nagyságú területen, melynek során 3 határsértőt kellett felkutatni és elfogni a csapatoknak. Nem utolsó sorban az indulók a továbbiakban bizonyíthatták az elsősegélynyújtás tudásukat, és schengeni illetőleg hazai joggal kapcsolatos ismereteiket is.

A megmérettetésnek különös aktualitást adott, hogy az éjszaka (06.26-06.27) folyamán a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség rendőrei hat török és egy koszovói állampolgárságú határsértőt fogtak el.

A verseny jó hangulatban telt, a megye csapata / a Létavértes Határrendészeti Kirendeltség állománya / a 19 induló csapatból 7. helyezést ért el.

Gratulálunk!!!

 

Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség tájékoztatása alapján:

Kelemen Éva r. hadnagy

sajtószóvivő