A lépcsősor nem lehet akadály a temetőben

Akt.:
Debreceni Köztemető
Debreceni Köztemető - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kézi erővel vagy felvonóval, de mindenképp felsegítik a gyászolókat.

A Debreceni Köztemető munkatársai minden esetben segítenek, ha azt tapasztalják, hogy egy mozgássérült személy van a gyászolók között – közölte olvasónk továbbított kérdésére a Domokos Csilla, a temetőt üzemeltető AKSD Kft. szóvivője.

A szerkesztőségünkbe telefonáló kerekesszékhez kötött olvasó azt mondta, nem tudott egy elhunyt szerette temetési szertartásán részt venni, mert nem volt megoldott a feljutása a ravatalozó hosszú lépcsősorán. A sajtóreferens közölte: a Debreceni Köztemető akadálymentesített. A ravatalozó épületében üzemeltetnek a mozgássérült személyfelvonó szerkezetet, amelyet a havi rendszerességű ellenőrzés és karbantartás ellenére időnként meghibásodik. Az észlelt hibák esetén nyomban intézkednek.

Olvasónk vélhetően épp egy meghibásodás miatt nem tudta használni a felvonót, de a temető személyzete ilyenkor kézi erővel felsegíti a mozgássérült személyt a ravatalozóba. „Sajnos hiba esetén csak ezt tudjuk tenni, a kollégáink minden esetben segítenek, ha tudomásuk van a problémáról” – tette hozzá.

HBN–HABE