A Leiningen utcán röppent fel a Főnix

A Leiningen utcán röppent fel a Főnix
© Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – Az Új Főnix Terv megvalósulásának a kezdetét jelenti a szerdán elindult több mint kétmilliárd forint értékű átfogó közlekedésfejlesztési beruházás – mondta Papp László polgármester a Leiningen utca elején megtartott sajtótájékoztatójukon. Hozzátette, a beruházásban érintett több mint 50 utcából júniusig 33 fog új burkolatot kapni.

A Modern Városok program keretében elnyert forrásból 1,5 milliárd forint jut nagyfelületű aszfaltozásra, ami a több mint félszáz utca összesen 400 ezer négyzetméternyi felületének újraburkolását jelenti. A polgármester hangsúlyozta a beruházás első ütemében azok az utcák kapnak teljes szélességükben új aszfaltot, amelyeket már nem kell felbontani, mert valamelyik közműszolgáltató munkát akar rajtuk végezni, amire például a közelmúltban a Nyugati kiskörút esetében volt példa.

Pósán László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy alig több mint egy évtizede a Leiningen utca még földút volt, s ha nincs az ISPA csatornázási program, talán még ma is az. Hozzátette, az akkori leaszfaltozása egyben a forgalmat is jócskán megnövelte rajta, így annyira elhasználódott, hogy nagy szükség van a felújítására, ami jelentősen növeli a közlekedés biztonságát az utcában. A körzet önkormányzati képviselője, Czellér Gyula megjelent választói gyűrűjében elmondta, az utca Mikepércsi út Bulgár utca közötti 854 méter hosszú szakaszát újítják fel a szerdán elkezdődött munkákkal.

HBN-ÉP​