A legveszélyesebb rákkeltő ételek listája- Ismerd meg a bűnösöket!

A legveszélyesebb rákkeltő ételek listája- Ismerd meg a bűnösöket!

Ha szeretnéd elkerülni a halálos
kórt, néhány csemegéről
bizony le kell mondanod. Hogy melyek a feketelistás
ételek?


A zsíros ételekről, az
E-számokról és a kormossá
sült húsokról régóta
köztudott, hogy rákkeltő
hatásúak. De mégis hogyan
növelik ezek az ételek a fenyegető
kór kockázatát? Melyek a
legveszélyesebb ételek és
összetevők?


 Most minden kérdésre választ
kaphatsz, és megtudhatod,
egészséged megóvása
érdekében mi az, amit
feltétlenül kerülnöd kell.

Sonka, kolbász, szalámi


 A feldolgozott húsok nagy
mennyiségben nemcsak hizlalnak, de
rákkeltő hatásuk is lehet. A
nátrium-nitritet az élelmiszer-iparban
gyakran és nagy mennyiségben
használják
tartósítószerként, mivel
segít megőrizni az ételek
egészségesnek tűnő,
élénk színét, illetve a
feldolgozott húsok frissességét.


A nátrium-nitrit a Clostridium botulinum
nevű baktérium elszaporodását
gátolja, ami a halálos
bénulásos betegséghez, a
botuliozmushoz vezethet. A vegyület
önmagában nem
rákkeltő, de, ha naponta 0,06
mg-nál többet fogyasztasz belőle,
akkor a gyomrodban jelenlévő
fehérjékkel keveredve olyan nagy
mennyiség képződik
rákkeltő nitroaminokból,
ami már jelentősen növeli a
gyomorrák kockázatát.

A
cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik
»

Címkék: , ,