Helyi közélet

2014.04.11. 11:14

Virágvasárnap Debrecenben

Debrecen - Népi tánc, ének és Krisztus korát idéző öltözékek.

Debrecen - Népi tánc, ének és Krisztus korát idéző öltözékek.

Látványos bibliai menettel és virágvasárnapi szertartással kezdődik a nagyhét Debrecenben. Krisztus feltámadásának ünnepén, április 13-án, a nagyböjt utolsó hetén Jézus diadalmas jeruzsálemi bevonulására emlékezünk.

A gyülekező a Csapó utca sétálóövezetében, a bevásárlóközpont előtt délután három órakor kezdődik. A jelenlévők csatlakozhatnak a korhű ruhákba beöltözött bibliai menet tagjaihoz és együtt énekelhetnek velük, míg elérnek a Debreceni Református Kollégiumig. Az Emlékkertben 16 órától szabadtéri istentisztelet, barkaszentelés és szeretet-vendéglátás várja az ünneplőket.

Táncolva emlékeznek

A Csapó utcán a Debreceni Népi Együttes, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Hortobágy Táncegyüttes, a Forgórózsa Táncegyüttes, a Főnix Gyermek-és Ifjúsági Néptáncegyüttes játékában gyönyörködhetnek a résztvevők.

„Ki ünnepel itt? Mintha a teremtett világ egy-egy képviselője, a kő, a pálma s a szamaracska az egész nagy egyetemet képviselné a bevonulásban.” – így fogalmaz Jézus jeruzsálemi bevonulásáról Pilinszky János egyik írásában.

HBN


Budapest, 2014. április 11., péntek (MTI) - A húsvétot egy héttel megelőző virágvasárnap alkalmából országszerte szertartások lesznek, Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.


Debrecen – Nálunk megtekintheti, hogy milyen programokkal várja Önt a cívisváros.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában