A legvégén mentették ikszre a Honvéd elleni meccset

Akt.:
A legvégén mentették ikszre a Honvéd elleni meccset
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – A DVSC-TEVA Tisza góljával a lefújás előtt egyenlített és ezzel elvitt egy pontot Kispestről.

Némileg felforgatott gárdával indult a harcba a DVSC-TEVA csapata a Budapest Honvéd ellen a vasárnapi bajnokin, ugyanis a vendégek csütörtökön a norvég Rosenborg ellen vívtak késhegyre menő csatát az Európa Liga-selejtezőben. A hétközi küzdőkből csak páran maradtak, ennek ellenére a fővárosba elzarándokolt lokisták bíztak benne, hogy a Kispesten kezdőként beállított kedvenceik is megoldják a feladatot és nyerni tudnak a Bozsik-stadionban.

Nos, nem úgy indult, hogy elviszik Szakályék a három pontot, ugyanis egy szerencsétlen Zsidai-megmozdulásból megszerezte a vezetést a Rossi-alakulat. Az volt az ember érzése, hogy a debreceniek nem mindig kapják el a megfelelő tempót, ettől függetlenül meglepetésként hatott, amikor megduplázta előnyét a Honvéd: Botka lőtte ki a jobb sarkot a kapufa segítségével.

Égett a ház, de a felzárkózás érdekében tettek a hajdúságiak, a holland Geoffrey Castillion higgadtan tekert a hosszú sarokba, mintha ez lett volna a világ legtermészetesebb dolga.

Remek utolsó perc

A szünet után pedig egy természetellenes gól jött, ismét a Loki kapta: Holender lőtt nagyon messziről kapura egy szabadrúgást, Verpecz mellett akadálytalanul pattant a labda a bal alsóba. Küszködött a DVSC, ám a házigazdák tűntek veszélyesebbnek. Szerencsére Kemenes Szabolcs hibájából szépített a Debrecen, a kipattanót Balogh Norbert lőtte a hálóba.

Az utolsó negyedórára három csatárral rohamozott a DVSC-TEVA, azonban ez csak a 93. percben hozta meg a gyümölcsét: kavarodás végén Tisza lőtt okosan a bal sarokba, megmentve ezzel a cívisek becsületét.

HBN-TN


Mesterszemmel

Marco Rossi: Nehéz úgy játszani, hogy a játékvezető minden döntése minket hoz hártányos helyzetbe. Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a találkozót, de a végén nem voltunk szerencsések, holott megérdemeltük volna a három pontot. El kell fogadnunk az eredményt.

Kondás Elemér: Bíztunk az utolsó pillanatig abban, hogy egyenlíteni tudunk, ez össze is jött. Sok hibát vétettünk, de a végén visszahoztuk az egy pontot. Gratulálok a fiúknak, mindent megtettek a pontszerzés érdekében.


A tények

OTP Bank Liga, 3. forduló

Bp. Honvéd – DVSC-TEVA 3-3 (2-1)

Bozsik-stadion. Vezette: Andó-Szabó (Viszokai, Lémon)

Honvéd: Kemenes – Botka, Bobál, Nagy G. (Gazdag 59.), Hidi – Kamber, Baráth, Vécsi, Holender (Délczeg 80.) – Youla (Vernes 67.), Ignjatovics

DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Sidibe 76.), Brkovics, Mészáros,Jovanovic – Horváth Zs. (Bódi 46.), Zsidai, Varga J., Szakály (Tisza 44.) – Balogh N., Castillion

Gól: 1-0 Zsidai (öngól, 11.), 2-0 Botka (39.), 2-1 Castillion (43.), 3-1 Holender (48.), 3-2 Balogh N. (63.), 3-3 Tisza (93.)

Sárga lap: Zsidai (26.), Castillion (57.), Tisza (62.), Gazdag (68.)


ÉLŐ – Honvéd vs. DVSC-TEVA 3-3 (2-1)
A labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában a DVSC-TEVA a Budapest Honvéd csapatához látogatott vasárnap 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.