A legszebb miskolci gyerekek

Kétszázötven nagyon szép
és aranyos gyermek közül
választotta ki a zsűri a döntőseket.

Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet – és ezt szó szerint kell érteni. Vasárnap ugyanis megtartottuk az Észak-Magyarország Gyermekszépségversenyének utolsó regionális elődöntőjét Miskolcon és bizony ez alkalommal is szebbnél szebb és aranyosabbnál aranyosabb gyerekeket hoztak el szüleik a Szinvaparkban tartott megmérettetésre.

A hat kategóriában 250 csöppséget, illetve nagyobbacska lánykát és fiút nézett meg a zsűri és valamennyi kategóriában nehezen született meg a döntés, hogy ki az a hat, aki bejut a február végi, miskolci döntőbe. (Azért hat, mert a kevesebb nevező miatt összevontuk a mezőkövesdi elődöntővel, így duplázhatott a zsűri, illetve a 0–1 fiúknál hét, mert Szerencsen csak két nevező volt ebben a kategóriában – a Szerk.) S bár biztosan voltak, akik csalódottan vették tudomásul a zsűri döntését, a közönségszavazás nyertese egyáltalán nem biztos, hogy azok közül kerül ki, akik most továbbjutottak. Hamarosan ugyanis minden gyermekről közöljük az Északban a helyszínen készült fotót, s szavazásra bocsátjuk azokat. Ennek részleteiről (csakúgy, mint a döntővel kapcsolatos tudnivalókról) a későbbiekben olvashatnak.

Mégegyszer hangsúlyozzuk, minden gyermek nagyon szép és aranyos volt és köszönjük a szülőknek, hogy elhozták és megmutatták őket!