A legjobbakkal küzd majd a DVSE?

Hiányos a létszám a vízilabda OB I-ben, ahová szívesen belépnének a debreceniek.

Annak ellenére, hogy a Debreceni vízilabda SE csapata az OB II-ben a feljutásért küzd, elképzelhető, hogy Gyöngyösi András tanítványai két osztállyal fentebb, az élvonalban találják magukat a következő idényben.

A DVSE az OB II A csoportjában a 2. helyen zárt, s jelenleg a 3. helyért csatázik a Szolnokkal, ám ami ennél is fontosabb, a Békéscsabával játszanak majd osztályozót az OB I/B-be kerülésért. Ám lehet, ez teljesen felesleges lesz, hiszen a legfelső osztályban, hiányos a létszám, s a debreceniek jelezték a szövetségben, szívesen „fejest ugranának” a nagy kalandba, azaz neveznének az OB I-be.
Csak 11-en
Bármilyen furcsa, hazánk nemzetközileg legsikeresebb csapatsportágában nem vonzó a gárdák számára az első osztályú megmérettetés; főként anyagi okokból a csapatok nem vállalják az osztályváltással járó plusz kiadásokat. A versenykiírás értelmében a 2010/2011-es idényben 12 alakulat alkotja majd a mezőnyt, ám ugyanúgy, ahogy a mögöttünk lévő szezonban, újfent csak 11 gárda készül a versenysorozatra, hiszen az arra jogosult OB I/B-s csapatok köszönik, de nem élnek a felkerülés lehetőségével. Nem úgy a DVSE, ahol hivatalosan jelezték, vállalnák az első osztályú szereplést, így a labda már a szövetség illetékesei előtt pattog.
Még kérdéses
– Amíg zajlanak a bajnoki küzdelmek, addig érdemben nem tudunk foglalkozni az üggyel, viszont nagyon örülünk, hogy Debrecenben vannak ilyen törekvések – nyilatkozta a Naplónak Jakab Zoltán, a Magyar vízilabda Szövetség főtitkára. – Meg kell várni míg véget érnek a bajnokságok, illetve amíg a csapatok bejelentik, melyik osztályba kívánnak nevezni. A csapatok besorolásáról az elnökség dönt, a testület legközelebb június 25-én ül össze, ám nem biztos, hogy ezen az összejövetelen téma lesz a debreceniek kérelme.
Jakab Zoltán azt is elmondta, a cívisvárosnak Debreceni Sportuszoda révén van egy kiváló létesítménye, ami kellő alapot adhat arra, hogy egy jól átgondolt projekttel OB I-es csapata legyen a városnak. HBN-bn

Címkék: , ,