A legjobbakat díjazták Újfaluban

Akt.:
Kiválóan tanuló, illetve sportoló diákok munkáját ismerték el a „Legek köszöntésén”
Kiválóan tanuló, illetve sportoló diákok munkáját ismerték el a „Legek köszöntésén” - © Fotó: Matey István
Berettyóújfalu – Kiváló eredményeket elért általános és középiskolai tanulókat jutalmazott szerda délelőtt a berettyóújfalui önkormányzat.

A diákok tanulmányi, és sportversenyeken, valamint kulturális eseményeken nyújtott kimagasló teljesítményét tárgyi jutalommal és emléklappal díjazták az elöljárók.

Tánctudásával érdemelte ki az elismerést Daróczi Sára, a berettyóújfalui József Attila Általános iskola nyolcadik osztályos tanulója.

– A Piruett Tánc Stúdió egyik táncosa vagyok már évek óta. Idén a mi iskolánk kapta a háromszoros olimpiai bajnok kardvívóról elnevezett Kabos Endre-díjat, mivel megnyertük a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége által szervezett EurOpen Modern Dance Championship-et. A csapatunkat Holopvics Dorottya, Major-Pucsok Anna, Luca, Kártik Kata és jómagam alkotta. Évente több versenyen is indulunk, ezekre heti négy-öt edzéssel készülünk, többfajta táncot gyakorlunk táborokban és edzéseken. A múlt évhez hasonlóan idén is fellépünk a Debreceni Virágkarneválon, melyet kiemelten kezelünk, emiatt külön felkészítő táborba is megyünk – mondta el Sára.

Irány a skandinavisztika

Szabó Dóra Szilvia, az Arany János Gimnázium 19 éves tanulója a kultúra területén öregbíti Berettyóújfalu hírnevét.

– A 13. A osztályba járok, amely a nyelvi előkészítőt takar. Első helyezett lettem a Szegedi Tudományegyetem angol tanszékén rendezett nyelvi versenyen, valamint harmadmagammal a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetének vitaversenyén harmadikok lettünk. Az ELTE skandinavisztika szakán szeretnék továbbtanulni, mert nagyon érdekel az északi nyelv és kultúra, de az angolt sem fogom elhanyagolni – tekintett a jövőbe Dóra.

HBN–MSZ