A legjobbak ellen pólóznak Szolnokon

A Vasas elleni siker önbizalom-növelő volt
A Vasas elleni siker önbizalom-növelő volt - © Fotó: Matey István
Debrecen – A jelenlegi legerősebb kerettel rendelkező magyar együttesnél vizitál Varga Tamás alakulata.

Újabb kemény ütközet vár a DVSE csapatára, mely szombaton 16 órától a listavezető Szolnoki Dózsa-Közgép otthonában vendégeskedik a férfi vízilabda OB I. 20. fordulójában.

A szerdai Vasas felett aratott 7–6-os győzelem után önbizalommal telve várhatják a következő bajnokit a debreceniek, de a realitás alapján így is a hazaiak lesznek a találkozó esélyesei, hiszen többek között ott szerepel Vámos Márton, Varga Dániel, Tóth Márton, vagy épp az ex-debreceni Decker Attila.

A szolnokiak eddig nem találtak legyőzőre a 2014/15-ös pontvadászatban, 18 sikerük mellett egy döntetlen szerepel a nevük mellett, és 55 egységgel vezetik a tabellát. A kilencedik helyen álló cívisvárosiak mérlege 6 diadal és 12 vereség.

Legutóbb november 14-én találkoztak a felek a Debreceni Sportuszodában, akkor tíz góllal bizonyultak jobbnak Madaras Norberték, akik 18–8-ra nyertek. A hajdúságiak góljai közül Hoppál Gergely hármat szerzett, Halek Márton, Macsi Patrik, Szabó Botond, Kállay Márk, illetve Pataki Gergely egy-egy találatot jegyzett.

HBN