A legjobb magyar dartsosok jönnek hétvégén Debrecenbe

A legjobb magyar dartsosok jönnek hétvégén Debrecenbe
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Magyarországon egyre népesebb rajongótáborral rendelkezik a darts, amely legfontosabb eseményeit a Sport Televíziónak köszönhetően sokan követik figyelemmel. Debrecenben a 2013–ban létrehozott Cívis Darts Sportegyesület vár minden érdeklődőt, akik szeretnék ezt a sportágat kipróbálni, vagy akár komolyabb szinten űzni.

Iskolákban terjeszkednének

– Egy baráti társasággal kezdtük el dobálni a nyilakat. Különböző amatőr viadalokon szerepeltünk, eközben egyre jobban összekovácsolódott a csapat. Később egy helyi klubban folytattuk a pályafutásunkat, ám ott bizonyos szint elérése után nem tudtál feljebb lépni. Emiatt döntöttük úgy két évvel ezelőtt, hogy megalapítjuk a Cívis Darts SE–t. Jelenleg 49 tagunk van, közülük 21 rendelkezik versenyengedéllyel. 15 tábla áll a rendelkezésünkre, ami sajnos nem sok helyen jellemző még hazánkban. Különböző rendezvényeken próbáltuk népszerűsíteni a sportágat, és úgy tapasztaljuk, hogy az emberek vevők a dartsra. Egyébként három hónap alatt, megfelelő edzésmunkával sokat lehet fejlődni. Szeretnénk az iskolákkal megállapodást kötni, ugyanis a gyerekek logikáját is lehet fejleszteni ezzel a testmozgással. Több tanárral vettük fel a kapcsolatot, és vázoltuk nekik az elképzeléseinket. Jövőre indulunk a csapatbajnokságon, ahol fel akarunk jutni a harmadik vonalból a másodikba– nyilatkozta a Hajdú–bihari Naplónak az alapító, Kiss Imre.

A cívisvárosban kerül sor a hét fordulóból álló magyar bajnokság hatodik játéknapjára szombaton. Mivel az aranyérem kérdése még nem dőlt el, valódi „csemegére” van kilátás a Belvárosi Közösségi Házban.

– A legjobb női, valamint férfi dartosok érkeznek a városba. Többek között itt lesz Bezzeg Nándor és Takács Gábor, ez a páros képviselte Magyarországot a PDC csapat–világbajnokságon a nyáron. Sokat elárul róluk, hogy Takács nyerte a tavalyi ob–t, míg Bezzeg a vb–n pár leget ellopott a skót világklasszistól, Gary Andersontól. Székely Pál nyerte a legutóbbi állomást, ő ugyancsak rajthoz áll. 120 versenyző indulására számítunk, és úgy gondolom, egy színvonalas, fordulatos verseny előtt állunk. Vasárnap az amatőrök veszik birtokukba a helyszínt, ezen a megmérettetésen bárki tesztelheti a tudását – zárta mondandóját Kiss Imre.

HBN–BÁ

Címkék: ,







hirdetés