A legjobb diákfotókat díjazták Nyíradonyban

Diákfotósokat díjaztak Nyíradonyban
Diákfotósokat díjaztak Nyíradonyban - © Fotó: Tóth Vince
Nyíradony – Huszonnyolc fiatal, mintegy hetven képpel nevezett a versenyre.

„A teremtés csodája” címmel immár harmadik regionális fotópályázatát hirdette meg a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola humán munkaközössége. Huszonnyolc diák, mintegy hetven képpel nevezett a versenyre. A május 14-én megrendezett kiállítással egybekötött eredményhirdetésen a díjakat Kondásné Erdei Mária Nyíradony polgármestere adta át.

Az alsó tagozatosok versenyének első helyezettje Szabolcsi Vince, a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulója lett. Második helyen a szintén nyíregyházi Hetei Helga végzett. Harmadik helyezést ért el Pósán Gergő a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola diákja.

A felső tagozaton az első helyezést a nyíregyházi Tóth Zsombor szerezte meg, míg a második és harmadik helyet a helyi iskola két tanulója, Mazurák Szabolcs és Sopronyi Zoltán érte el. Ebben a tanévben jelentkezhettek először középiskolások is a megmérettetésre, mely kategóriának Kiss János az Ady Endre Gimnázium diákja lett a győztese. A második és a harmadik helyen a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégium két tanulója: Tóth Emese és Sebestyén Dzsenifer végzett. Ők kapták meg a humán munkaközösség különdíjait is – tudtuk meg Topor István tanár úrtól, a kiállítás főszervezőjétől.

HBN–TV
hirdetés