„A legjobb ajándék az lenne, ha a családommal közösen elmennénk nyaralni”

„A legjobb ajándék az lenne, ha a családommal közösen elmennénk nyaralni”
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Megkérdeztük az idén érettségizőktől, mit szeretnének kapni érettségi ajándékba. Nézzük a válaszokat.

Szabó Fruzsina, érettségiző

1-1

A szüleimmel megbeszéltük, hogy egy bérletet szeretnék a Campus Fesztiválra. A legjobb barátnőmmel már voltunk ott, de úgy véljük, érettségi után jobb buli lenne, kipihennénk a vizsgákat.

Szabó József, érettségiző

1-3

A családban pénzt ajándékozunk ünnepekkor, most sem hinném, hogy másképp lesz. Számítógépre gyűjtök, valamint a biciklimhez szeretnék alkatrészeket, ezért jó lenne, ha pénzt kapnék.

Bakó Zsuzsanna, érettségiző

1-2

Az érettségi után és az egyetem előtt jó lesz kikapcsolódni, éppen ezért Campus Fesztivál-bérletet szeretnék. Szerencsére elég jók az eddigi eredményeim, így reménykedem, hogy megkapom.

Sajtos Gergő, érettségiző

1-4

Valószínű, hogy Budapestre megyek egyetemre, ezért a legjobb ajándék az lenne, ha a családommal közösen elmennénk nyaralni. A helyszín nem számít, a lényeg, hogy együtt töltsük az időt.

HBN|Fotók: Derencsényi István


Az ékszer kedvelt ajándék – hagyományosan ballagásra
Debrecen - Az előre beígért jutalmazás csökkentheti a belső motivációt, a diák feladat iránti érdeklődését. Egyre nagyobb hagyománnyá válik hazánkban is, hogy a leérettségizett diákok a kitartó munkájukért ajándékot kapnak családtagjaiktól. Ezelőtt is szokás volt kisebb tárgyakat, esetleg pénzö...