Sport

2014.05.25. 12:54

Újabb öt sztár „iratkozott fel” a startlistára

Zsarnovica - A várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki elődöntő a szlovákiai Zsarnovicán, ahonnan az első öt helyezett jutott a pünkösdhétfőn megrendezendő debreceni challenge-be.

Zsarnovica - A várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki elődöntő a szlovákiai Zsarnovicán, ahonnan az első öt helyezett jutott a pünkösdhétfőn megrendezendő debreceni challenge-be. A versenyt a lengyel Janusz Kolodziej (14 pont) nyerte a dán Peter Kildemand (13) és a svéd Jonas Davidsson (12) előtt, viszont a dobogósok mögött ötös holtverseny alakult ki. A szabályok értelmében különfutamok döntöttek volna a kvalifikációról, ám az alapversenyt követően leszakadt az ég, s ezt követően a vezetőbíró úgy döntött, az addig elért eredmények döntsenek. A több jobb helyezés értelmében a lengyel Adrian Miedzinski lett a 4., a cseh Tomas Suchanek az 5., a dán Kenni Larsen a 6., a svéd Magnus Zetterström a 7. és a cseh Ales Dryml a 8. helyezett. A magyarok reprezentánsa, Tabaka József nem járt sikerrel, öt futamból négyszer zárt a harmadik, s egyszer a negyedik helyen, így 4 pontot gyűjtve a 14. pozícióban zárta a viadalt.

Öt lengyel klasszis

A zsarnovicei derbivel lezárult az elődöntők köre, azaz kialakult a június 9-én megrendezendő debreceni Európa-bajnoki challenge mezőnye. A startlista igazi sztárparádéra hívja fel a figyelmet, már most garantálható, hogy óriási küzdelem lesz a döntőbe jutást jelentő első hét helyért. A Gázvezeték utcai salakstadionba öt lengyel (Kolodziej, Miedzinski, Dudek, Janowski, Prz. Pawlicki), három lett (Lebedevs, Puodzuks, Bogdanovs), három dán (M. J. Jensen, Andersen, Kildemand), illetve egy-egy svéd (J. Davidsson), cseh (Suchanek), ukrán (Karpov) és horvát (Pavlic) vaspapucsos érkezik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!