A legemlékezetesebb nem egy koncertélmény

Akt.:
Bódor Edit
Bódor Edit - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az ország bármely pontján mondjuk ki: Campus Fesztivál, jó eséllyel rávágják válaszul, hogy Debrecen.

„Csaknem olyan városi jelképpé vált, mint a Nagytemplom vagy a Virágkarnevál. Az ország fesztiváltérképére többek között azzal került fel, hogy behozták ebbe az urbánus, ám természetköeli környezetbe” – mondta Bódor Edit, aki emlékszik a Vekeri-tavi estekre is. A Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője pontosan tudja micsoda felelősséggel és izgalommal jár egy ilyen léptékű program megszervezése. Ugyanúgy szorít a sikerért, imádkozik a jó időért, mint ha saját eseményük lenne.

A város kulturális szereplőinek egy a célja, ezért jó kapcsolatot ápolunk és segítjük egymást, összefogunk. Ebben van az erőnk, illetve részben a település megtartó ereje is. Szívesen tanulunk egymástól, sok tapasztalatot gyűjtök arról, hogyan lehetne a karneváli hétbe még inkább bevonni a fiatalokat.”

Bár személyiségéhez leginkább az ifjú tehetségeknek, komolyzenészeknek is bemutatkozási lehetőséget nyújtó Egyetem téri koncertek állnak közel, kedveli Szabó Balázst, a PG Csoportot, Müller Péter Sziámit és nem hagyja majd ki Ákos produkcióját sem. Kérésünkre, hogy idézze fel egy emlékezetes Campushoz köthető élményét, nem egy fergeteges koncertet említett. „Ahogyan minden szülőnek, nekem is feledhetetlen az első alkalom, amikor egyedül engedtem el a fiam. Reggelig le sem hunytam a szemem. Ma már nyugodtabban alszom, ő pedig már nem csak szórakozni megy a fesztiválra, hanem fellépni is.”

HaBe


Varga Klári
Debrecen - „Felvillanyoz a Tankcsapda! És Szabó Balázs bandája! És nyár, Nagyerdő! És Drága Debrecen! Szeretem!” Csupa felkiáltójeles élmény, érzés villant be Varga Klárinak, amikor a Campus Fesztiválról érdeklődtünk tőle. A Csokonai Színház Jászai Mari-díjas – és Kaszás Attila-díjra jelölt – színmű...

Hivatalból is jelen lesz
Debrecen - Nem egy átlagos sok zenés buli, komplett családi esemény. Debreceniként már „trend” kinézni legalább egy napra a Campusra – vallja Bernáth Csaba, a DVSC egykori kitűnő futballistája. „Eddig minden évben ott voltam, most sem hagyom ki, bár az idén dolgozom is a program alatt, hiszen ...